Ένα βήμα πιο κοντά στην αναγνώριση του παράνομου κατοχικού καθεστώτος.

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Aνακοίνωση σχετικά με την συνάντηση και συμφωνία της ΚΟΠ με την παράνομη «τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου»

Καταδικάζουμε την συνάντηση που είχε στην Ζυρίχη ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης με τον «πρόεδρο» της παράνομης «τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου» Χασάν Σέρτογλου, στην παρουσία των προέδρων της UEFA και της FIFA στις 5 Νοεμβρίου 2013. Στην συνάντηση όπου ντε φάκτο η παράνομη «τ/κ ομοσπονδία» αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους μετέχοντες, υπογράφηκε συμφωνία η οποία προνοεί μεταξύ άλλων, την έμμεση ένταξη των παράνομων  ποδοσφαιρικών ομάδων των κατεχομένων στην ΚΟΠ (παράμετρος 1) και την αναγνώριση των δραστηριοτήτων της «τ/κ ομοσπονδίας» (παράμετρος 2).Επιπρόσθετα η παράνομη «τ/κ ομοσπονδία» θα συμμετέχει στο συμβούλιο της ΚΟΠ με πλήρη δικαιώματα (παράμετρος 3) και οι παράνομες ομάδες των κατεχομένων, θα είναι σε θέση να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της ΚΟΠ, σε αναπτυξιακά προγράμματα που προσφέρονται από τη FIFA και την UEFA, στο UEFA Regions Cup και σε διεθνείς φιλικούς αγώνες.(παράμετρος 4).

H συμφωνία που προσυπέγραψε ο πρόεδρος της ΚΟΠ είναι απαράδεκτη γιατί τεχνηέντως αναγνωρίζει οργανικά τμήματα του παράνομου κατοχικού καθεστώτος, και δη αποτελέσματα της τουρκικής κατοχής. όπως είναι η παράνομη «τ/κ ομοσπονδία». Η στάση της ΚΟΠ η οποία τάσσεται ενάντια στα δίκαια του κυπριακού λαού δεν μας εκπλήττει καθόλου, καθώς τον Μάιο του 2013 απαγόρευσε στην ομάδα του Διγενή Ακρίτα Μόρφου να αγωνίζεται με το σύνθημα «Μόρφου Δεν Ξεχνώ» αναγραμμένο στις φανέλες των ποδοσφαιριστών του ιστορικού αυτού σωματείου απειλώντας με πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Η κυπριακή κυβέρνηση αντί να καταδικάσει τη συμφωνία αυτή, έσπευσε να συγχαρεί τον πρόεδρο της ΚΟΠ, θεωρώντας την ως θετική εξέλιξη για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, παραβλέποντας όμως την διεθνή αναγνώριση που προσφέρεται στο κατοχικό μόρφωμα της Τουρκίας  μέσω αυτής της διευθέτησης. Η μετέπειτα υποχώρηση της παράνομης «τ/κ ομοσπονδίας» αποδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις του κατοχικού μορφώματος το οποίο αφού κέρδισε την διεθνή αναγνώριση από τούδε και στο εξής θα συμμετέχει ως ισότιμο μέλος και θα απαιτεί όλο και περισσότερα οφέλη.

Εμείς ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν αποδεχόμαστε την αναγνώριση «τ/κ ποδοσφαιρικών ομάδων» από την ΚΟΠ, ούτε όμως και την συμμετοχή των προσφυγικών μας ομάδων σε αγώνες στις κατεχόμενες περιοχές. Θα καλωσορίσουμε την ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου μόνο όταν σε μια λεύτερη πατρίδα απαλλαγμένη από την τουρκική κατοχή, η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, η Νέα Σαλαμίνα, ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου, η Δόξα Κατωκοπιάς, η ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, ο ΑΣΙΛ Λύσης και τόσες άλλες εκτοπισμένες ποδοσφαιρικές ομάδες επιστρέψουν στις φυσικές τους έδρες. Τα σωματεία αυτά δίνουν καθημερινά ένα σκληρό αγώνα επιβίωσης ούτως ώστε να διατηρούν αναμμένη τη φλόγα της επιστροφής στα σκλαβωμένα μας εδάφη.

Καλούμε επίσης όλα τα οργανωμένα σύνολα να αντιδράσουν δυναμικά στην ανεκδιήγητη πράξη της ΚΟΠ απαιτώντας ακόμα και την παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας προχωρώντας στην σωστή προβολή του κυπριακού προβλήματος στα αρμόδια διεθνή σώματα του ποδοσφαίρου.

Leave a comment