Άμεση κοινωνική επαγρύπνηση!

Ανακοίνωση Α.Φ. Έπαλξης για τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής

grothia

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2013, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη, με δελτίο τύπου της, καταδίκασε την εν λόγω εγκληματική ενέργεια και εξέφρασε τις ανησυχίες της για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας για τον κύκλο βίας που έχει ξεκινήσει, με πρωταγωνιστές παρακρατικών των δύο άκρων του πολιτικού φάσματος. Οφείλουμε, λοιπόν, να καταδικάσουμε και το νέο κρούσμα πολιτικών δολοφονιών, αυτή τη φορά με θύματα δύο νέους στελέχη της Χρυσής Αυγής. Το έχουμε ξαναπεί, ότι σε μια υποτυπωδώς υγιή κοινωνία, ο παραμερισμός και η αποβολή των δύο άκρων θα αποτελούσε κοινωνικό αυτοματισμό. Στην Ελλάδα του μνημονίου, της αναξιοκρατίας και της κοινωνικής ανέχειας, η έξαρση της τυφλής παρακρατικής βίας βρίσκει εύφορο έδαφος.

Και όχι απλώς βρίσκει εύφορο έδαφος, αλλά αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Υπάρχει ανάγκη, άμεση ανάγκη, λαϊκής επαγρύπνησης και κινητοποίησης για να γλυτώσει η χώρα από τα εμφυλιακά σύνδρομα που εμφανώς αναπτύσσονται ως απόρροια της κρίσης, των σκληρών οικονομικών μέτρων και της δεινής κατάστασης στην οποία περιέπεσε η ελληνική κοινωνία. Ιδίως ως Έλληνες της Κύπρου, πρέπει να παλέψουμε για την πνευματική αφύπνιση εν γένει της ελληνικής κοινωνίας, αφού ας μην ξεχνάμε ότι στον βωμό του τελευταίου ελληνικού εμφυλίου, πωλήθηκε η Κύπρος, αφού μια κυβέρνηση υποχρεωμένη στον ξένο παράγοντα που την κρατούσε στην εξουσία δεν προέβαλε αξιώσεις για ενσωμάτωση της Κύπρου στον εθνικό κορμό.

Και ας μην ξεχνάμε: Η βία, ένοπλη και θανατηφόρος πλέον, που ασκείται από τα δύο άκρα, αποπροσανατολίζει από τον αγώνα που θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να έδινε η ελληνική κοινωνία. Τη στιγμή που η Τρόικα επισκέπτεται Ελλάδα και Κύπρο, τη στιγμή που περνούν νέα οικονομικά μέτρα που επιβαρύνουν τον μέσο Έλληνα, τη στιγμή που στην Κύπρο τροχοδρομούνται εξελίξεις σχετικά με τις συνομιλίες του Κυπριακού, που νομιμοποιούνται σταδιακά θεσμοί του ψευδοκράτους ελέω ελληνικής ανεπάρκειας, αυτήν την στιγμή, τα δύο άκρα με τις ενέργειές τους μπαίνουν ως πρώτη είδηση στην ενημέρωση και ο λαός διχάζεται, αντί να συγκροτηθεί σ’ ένα ενιαίο μέτωπο για ν’ αντικρούσει όσους εκ των έσω και έξω βάλλουν τον Ελληνισμό.

Ας μην αφήσουμε για άλλη μια φορά τα εσωτερικά και εμφύλια πάθη μας να καταστούν αιτία νέων δεινών για την κοινωνία μας, σε Ελλάδα και κατ’ επέκτασιν σε Κύπρο, όπως τόσες φορές στο παρελθόν. Οι καιροί είναι χαλεποί και απαιτούν εθνική ενότητα και ομοψυχία.  Μια υγιής κοινωνία, θα έπρεπε να είχε ήδη αποβάλει τα άκρα. Όλοι όμως ξέρουμε ότι η κοινωνία μας νοσεί. Νοσεί από εμφύλια πάθη, από ηττοπαθείς διαθέσεις, από καιροσκοπισμό, από αυτά δηλαδή που συγκρότησαν και συντήρησαν την πολιτική σκηνή της Μεταπολίτευσης και την μετεξέλιξαν σ’ ένα πελατειακό σύστημα, εχθρό της αξιοκρατίας και της σωστής δόμησης και λειτουργίας των θεσμών.

Επαγρυπνείτε, λοιπόν, Έλληνες…

Leave a comment