Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων

Τον Ιούλιου του 1987, γεννήθηκε ένα φορέας αυτόνομων παρατάξεων ο οποίος έμελλε να πρωταγωνιστήσει στον αντικατοχικό αγώνα της Πατρίδας μας και να ενδυναμώσει την αυτόνομη φωνή στο φοιτητικό κίνημα. Οι αυτόνομες φοιτητικές παρατάξεις Ε.Κ.Φ ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ Αθήνας, Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης και Δ.Ε.Π Αμερικής αποφασίζουν να ενώσουν την φωνή τους και να σχηματίσουν ένα κοινό φορέα.

Στις 29 – 30 Ιουλίου 1987 πραγματοποιείται στη Λευκωσία το ιδρυτικό συνέδριο με την συμμετοχή ολομελειών των τριών φοιτητικών παρατάξεων. Με την πάροδο του χρόνου, στον Ενιαίο Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων ( Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π ) προσχωρούν οι φοιτητικές παρατάξεις Ο.Π.Ε.Κ Α.Τ.Ι, η Α.Φ.ΕΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Α.Φ.Σ.Κ ΦΛΟΓΑ Πάτρας. Από την αρχή ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π  επιλέγει τη συνειδητή αποστασιοποίηση του από κόμματα και οργανωμένους πολιτικούς φορείς, και καθιστάται ο ίδιος όργανο έκφρασης μιας μεγάλης μερίδας φοιτητών. Μέσα από τον Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να εκφράζονται χωρίς τον έλεγχοκαι τις οδηγίες κομματικών στεγανών. Έχοντας στις τάξεις του νέους απαλλαγμένους απο μικροκομματικά συμφέροντα αναλαμβάνει να διαδραματίσει πρωτοποριακό ρόλο, δίνοντας καθημερινά το δικό του αγώνα ενάντια στουε κήρυκες του ενδοτισμού και των υποχωρήσεων.

Ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π έθεσε ως στόχο το φραγμό του δρόμου σε οποιονδήποτε ορέγεται ένα νέο ξεπούλημα τύπου ομοσπονδίας και τη δημιουργία των κατάλληλων πολιτικών συνθηκών οι οποίες θα επιτρέψουν την εκδήλωση αντικατοχικού αγώνα με σκοπό την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιομάτων και την εκπλήρωση των εθνικών πόθων.

Ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π έχει να επιδείξει ποικιλόμορφο δράση τα τελευταία χρόνια, Οι πορείες και η διενέργεια ενημέρωσης για όλα αυτά τα οποία οι πολιτικοί «ξεχνούν» να πουν στους πολίτες, κυρίως ως προς την επίλυση του Κυπριακού, αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της δράσης του Φορέα. Σε καιρούς που το Κυπριακό κατάντησε δικοινοτικό πρόβλημα και συζητείται η συνομοσπονδία και η διχοτόμηση, ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π πρωτοστατή και διατηρεί άσβεστο τον αγώνα.

Προσηλωμένος στον δρόμο της Αυτονομίας ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π συνεχίζει το δύσκολο μα δίκαιο αγώνα του παρά ολα τα ύπουλα και βιαια κτυπήματα που δεχεται. Μακρια απο κομματικα συμφέροντα, προσωπικες φιλοδοξίες αγωνίζεται για την Απελευθερωση της πατρίδας μας, την εθνικη και ατομικη αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Γιατί θελει αρετή και τόλμη η Αυτονομία

Iστοσελίδα Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π