Καταδίκη ανακήρυξης του Κατοχικού Καθεστώτος

546848_526644240679856_2026540042_n

H 15η Νοεμβρίου 1983 αποτελεί ημέρα εθνικής και κοινωνικής περισυλλογής αλλά και εφαλτήριο ανάτασης και αναδημιουργίας. Η κατοχική Τουρκία αφού εισέβαλε παράνομα στην πατρίδα μας το μαύρο καλοκαίρι του 1974, 9 χρόνια αργότερα ανακήρυξε μονομερώς το παράνομο τουρκικό κατοχικό της μόρφωμα, μη σεβόμενη καμία διεθνή συνθήκη, ούτε βέβαια και τις κατευθυντήριες γραμμές του 1977 μεταξύ Μακαρίου-Ντενκτάς.Εν τούτοις όμως η Ελληνική πλευρά επιμένει να επικαλείται τις εν λόγω «συμφωνίες» και να βαυκαλίζεται υπέρ της λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Οι κυπριακές κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα, έχουν συνειδητά μετατρέψει το κυπριακό ζήτημα σε πολιτική διαφορά μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αποενοχοποιώντας όλα τα εγκλήματα, τις πράξεις βίας και τις παραβάσεις του διεθνούς δικαίου, τις οποίες έπραξε και εξακολουθεί να πράττει η κατοχική Τουρκία. Ως η μοναδική Αυτόνομη Φοιτητική Παράταξη του Πανεπιστημίου Κύπρου καλούμε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά σύνολα να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη και το κομματοκρατικό σύστημα εν γένει, για αλλαγή πολιτικής στο κυπριακό. Μιας πολιτικής που θα βασίζεται στις νέες πραγματικότητες που δημιουργούνται με την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού και γεωοικονομικού ρόλου της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ελέω υδρογονανθράκων.

Εμείς λοιπόν ως Α.Φ.ΕΠΑΛξη, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά παρόντες στο κάλεσμα της πατρίδας. Εκεί στο οδόφραγμα – και όχι σε κλειστές αίθουσες – θα διατρανώσουμε την εναντίωση μας στην ρατσιστική λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, και θα απαιτήσουμε την άνευ όρων Απελευθέρωση και Επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη μας. Χωρίς εκπτώσεις στα ανθρώπινα μας δικαιώματα, χωρίς παραχωρήσεις σπιθαμής κυπριακού εδάφους στην Τουρκία.

        ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ, Η ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

15-11-2013

ΩΡΑ 10:30 π.μ.. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Επίσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία-συζήτηση «η ανακύρηξη του ψευδοκράτους, 30 χρόνια μετά» την ερχόμενη Τετάρτη 13-11-2013 στο Στέκι Πολιτιστικής Ανάπλασης «Το Ενωτικόν» η ώρα 20:00

Leave a comment