Δελτίο Τύπου για τον καταρτισμό της ΦΕΠΑΝ

Ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛξη θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός πως μετά από 8 χρόνια το συνδικαλιστικό όργανο των φοιτητών καταρτίστηκε σε σώμα. Ελπίζουμε πως μετά τον καταρτισμό της Φοιτητικής Ένωσης θα μπορέσουμε πλέον να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των φοιτητών και για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα.

Πολλές φορές στο παρελθόν κάναμε αναφορά στην ανυπαρξία της Φοιτητικής Ένωσης και στην αδυναμία της να σταθεί εμπόδιο σε αποφάσεις τρίτων (π.χ πρυτανείας) που επηρέαζαν τους φοιτητές. Αναμφισβήτητα ο καταρτισμός της ΦΕΠΑΝ αποτελεί ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση. Ελπίζουμε πλέον να δούμε μια Φοιτητική Ένωση πραγματικά μεγάλη, που έχει ξεφύγει από την ανυπαρξία που την είχαν φέρει στο παρελθόν οι κομματικές παρατάξεις.

Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τους προβληματισμούς μας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτός ο καταρτισμός. Δυστυχώς είδαμε παρασκηνιακά παιχνίδια να διαδραματίζονται που ελπίζουμε να μην έχουν πίσω τους μικροκομματικά συμφέροντα. Το γεγονός ότι η ΦΕΠΑΝ καταρτίστηκε στην τελευταία συνεδρία που ήταν αυτό δυνατό να γίνει μας προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Τι ήταν δηλαδή αυτό που χώριζε την Αναγέννηση, τον Αγώνα και την Προοδευτική στις προηγούμενες τέσσερις συνεδρίες, και τι ήταν αυτό που τις ένωσε στην τελευταία μόλις συνεδρία;

Επίσης προβληματισμό μας προκαλεί το γεγονός ότι οι τρεις παρατάξεις κατά τον καταρτισμό της Φοιτητικής Ένωσης δεν κατέθεσαν ένα κοινό πλαίσιο δράσης, συνεπώς υπήρξε ένας καταρτισμός που δεν έχει ξεκάθαρο όραμα και πολιτική. Δυστυχώς τα δύο αυτά γεγονότα μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο καταρτισμός έγινε για χάρη του καταρτισμού και για την εξυπηρέτηση των μικροκομματικών συμφερόντων των τριών παρατάξεων, δεν πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου ότι κοντεύουν και οι προεδρικές εκλογές.

Καταληκτικά ελπίζουμε ο καταρτισμός της Φοιτητικής Ένωσης να είναι ένα πραγματικό βήμα προς τα εμπρός. Εμείς ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται για το καλό των φοιτητών από όπου και αν προέρχεται ωστόσο δεν θα αφήσουμε κανένα να τους ξεγελάσει με σκοπό να εξυπηρετήσει τα δικά του μικροκομματικά συμφέροντα.

Δελτίο Τύπου 25/09/2017

Leave a comment