Δελτίο τύπου για τα έργα της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM

Ενώ ο πρόεδρος Αναστασιάδης μαζί με τον κατοχικό ηγέτη Ακιντζί προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τις συγκλίσεις στο κυπριακό για να διατηρήσουν το «μομέντουμ» στον αναπνευστήρα, η Άγκυρα έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες για περαιτέρω ενσωμάτωση των κατεχομένων.

Μετά τον αγωγό νερού, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει έργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τη Μερσίνα στην Κερύνεια. Παράλληλα θα κατασκευάσει σήραγγα η οποία θα περνά κάτω από τον Πενταδάκτυλο και θα ενώνει την Κερύνεια με την κατεχόμενη Λευκωσία. Μεταξύ άλλων, πληροφορίες αναφέρουν πως σκοπεύει να κατασκευάσει και αυτοκινητόδρομο μεταξύ Αμμοχώστου και Λεύκας. Την ίδια στιγμή το Τουρκικό ΥΠΕΞ δήλωνε πως «η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα της». Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ακιντζί  είχε εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά του για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης για έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Τόσο οι παράνομες ενέργειες της Άγκυρας όσο και οι προκλητικές δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, διαλύουν κάθε αβάσιμη προσδοκία για λύση όπως πολλοί πιστεύουν, ενώ ταυτόχρονα το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου συνεχίζεται και οι περισσότεροι μένουν απαθείς. Ο σκοπός της Τουρκίας είναι προφανής και συνοψίζεται στο οτι από τη μία με αυτές τις ενέργειες προσπαθεί να καταστήσει το ψευδοκράτος απόλυτα υποτελές σ’ αυτήν και κατά συνέπεια να ενσωματώσει πλήρως τα κατεχόμενα μας εδάφη, και αφετέρου αυτό το τετελεσμένο γεγονός να λειτουργήσει εκβιαστικά και ως μοχλός πίεσης προς τη δική μας πλευρά προκειμένου να συγκατανεύσει σε μία «λύση».

Συνεπώς, καλούμε τον πρόεδρο Αναστασιάδη αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να λάβουν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής  και να καταγγείλουν τις παράνομες ενέργειες της κατοχικής Τουρκίας, προκειμένου επιτέλους να εξέλθουμε από τη θέση αδράνειας στην οποία έχουμε εγκλωβιστεί εδώ και τόσο καιρό.

Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης

Leave a comment