Δελτίο τύπου για συμμετοχή «εθνικής ομάδας» ποδοσφαίρου του ψευδοκράτους σε τουρνουά στην Ευρώπη

12920895_1091614907526844_218507236_n

Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη προειδοποιήσαμε πολλές φορές ότι η Τουρκία μέσω του αθλητισμού, επιδιώκει σταδιακά την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Έτσι μετά από τη συμφωνία της ΚΟΠ με την παράνομη ποδοσφαιρική ομοσπονδία του κατοχικού καθεστώτος, την απονομή του παράνομου πρωταθλήματος από τον πρόεδρο της ΚΟΠ (που διοργάνωσε η εν λόγω «ομοσπονδία»), την «καινοτομία» του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου  για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Κύπρος το οποίο πέρασε μέσα από τα κατεχόμενα εδάφη μας και τις μεταγραφές Ελλήνων Κυπρίων ποδοσφαιριστών στα κατεχόμενα, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα αυτογκόλ στην προσπάθεια να αποδειχθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι το μόνο αναγνωρισμένο κράτος στο νησί.

Έτσι, η «ομάδα» U14 των κατεχομένων (η λεγόμενη KTFF U14) με την ονομασία CTFA STARS, μετέβη στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, για να συμμετάσχει σε διεθνές τουρνουά, με την επωνυμία MIC 2016 (Mediterranean International Cup) στο οποίο συμμετέχουν ομάδες από όλο τον πλανήτη, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης , η Μάντσεστερ Σίτι, η Ίντερ , η Πόρτο , η Εσπανιόλ κ.α.!

Πρόκειται για μια αντικανονική συμμετοχή καθώς με βάση απόφασεις τόσο της ΦΙΦΑ (Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) όσο και της ΟΥΕΦΑ (Ένωση Ευρωπαικών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών), η Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι η μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη στην Κύπρο.

Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη καλούμε τόσο την κυπριακή κυβέρνηση όσο και την ΚΟΠ να αντιδράσουν άμεσα για την ενέργεια αυτή, ζητώντας την άμεση επέμβαση τόσο της ΦΙΦΑ όσο και της ΟΥΕΦΑ, καθώς πρόκειται για μια παράνομη ενέργεια ενός παράνομου μορφώματος.

Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης

Leave a comment