Δελτίο τύπου για τη στήριξη σε ασθενείς που πάσχουν από σπάνια νόσο

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Εδώ και αρκετό καιρό μια ομάδα ασθενών και φίλων της σπάνιας ασθένειας (Οικογενης Αμυλοειδική Πολυνευροπάθεια – Νόσος των Σταυροφόρων), προχώρησαν στην ίδρυση Συνδέσμου για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

 Οι ασθενείς πρέπει να παίρνουν συγκεκριμένο φάρμακο το οποίο έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων από το 2011. Εντούτοις όμως η Κυπριακή Δημοκρατία μετά από αρκετές παλινωδίες και καθυστερήσεις, βρήκε ως τελευταία δικαιολογία την οικονομική κρίση, για να μην το εισάγει από το εξωτερικό λόγω κόστους. Είναι απαράδεκτο, για μια τόσο σοβαρή, κληρονομική και εκφυλιστική ασθένεια για την οποία υποφέρουν πολλοί συνάνθρωποι μας, το κράτος να σφυρίζει αδιάφορα.

Το ποτήρι ξεχείλισε γι’αυτό και η συγκεκριμένη ομάδα αποφάσισε να προχωρήσει σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο υγείας. Μετά όμως από πολλές πιέσεις, δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον αρμόδιο υπουργό για χορήγηση του φαρμάκου και στην κυπριακή αγορά. Χαιρετίζουμε την εν λόγω απόφαση αλλά ζητούμε όπως το κράτος δεικνύει περισσότερη ευαισθησία για τέτοιου είδους ζητήματα.

Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη θα είμαστε δίπλα σε όλους αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, και ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν θέματα υγείας. Αγώνας εντός και εκτός Πανεπιστημίου.

Γραφείο Τύπου
Α.Φ.ΈΠΑΛξης

Leave a comment