Δελτίο τύπου για την Αναγέννηση Η.Β

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Αφορμή για το παρόν δελτίο τύπου αποτελεί μια ανάρτηση στη σελίδα της Αναγέννησης Ηνωμένου Βασιλείου στο facebook, με την οποία καταγγέλονται οι παρατάξεις του ΕΦΑΕΦΠ για δήθεν λογοκλοπή του συνθήματος «Το ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα»,  από ένα ποίημα της Αντωνίας Φράγκου, στελέχους της Αναγέννησης. Πιο συγκεκριμένα η Αναγέννηση υποστηρίζει ότι η Αντωνία Φράγκου είχε γράψει το 2009, ένα ποίημα που εμπεριείχε την συγκεκριμένη φράση και μάλιστα απαιτεί(!) κάθε φορά που χρησιμοποιούμε την εν λόγω φράση, να αναγράφουμε και το όνομα της συγκεκριμένης κοπέλας.

Πέραν από την διχαστική ρητορεία και λογική που έχει η συγκεκριμένη παράταξη και η οποία συμβάλλει στη διάσπαση του αντικατοχικού μας κινήματος, θέλουμε να πληροφορήσουμε ότι το εν λόγω σύνθημα υπήρχε τουλάχιστον από το 2008 στον αυτόνομο χώρο, μέσω της ΕΦΕΝ. Απόδειξη είναι και η συγκεκριμένη φωτογραφία από την διαδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους που έγινε στις 14/11/2008. Προφανώς η συγκεκριμένη κοπέλα το οικειοποιήθηκε, χωρίς όμως ποτέ οι παρατάξεις του ΕΦΑΕΦΠ να ζητήσουν το λόγο. Αντίθετα επικροτούμε τέτοιου είδους ενέργειες. Γι αυτό όμως η Αναγέννηση οφείλει να ανακαλέσει, και να προσέξει όπως και οποιοιδήποτε άλλοι κακεντρεχείς προσπαθούν να μας πλήξουν, τα επιχειρήματα τους. Και το κυριότερο να αποφύγουν την λασπολογία και τις διχαστικές ανακοινώσεις.

Δυστυχώς η Αναγέννηση, στην απουσία επιχειρημάτων αλλά και δράσης, δημιουργεί επίπλαστα ζητήματα για να δικαιολογήσει την ύπαρξη της. Για εμάς όμως όλα αυτά αποτελούν παράσημα στον γνήσιο, αγνό, και αυτόνομο αγώνα που διεξάγουμε καθημερινά τόσο εντός της φοιτητικής κοινότητας όσο και εντός της κυπριακής κοινωνίας.

«Το ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα» ως σύνθημα και ως τρόπος αντίληψης και δράσης πρέπει να αποτελέσει κτήμα ολοκλήρου του Κυπριακού Ελληνισμού.

Γραφείου Τύπου
Α.Φ.ΈΠΑΛξης

Leave a comment