Δελτίο τύπου για τη νέα ΝΑVTEX της Τουρκίας

 

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Η Τουρκία μέσω του λεγόμενου ΥΠΕΞ του κατοχικού καθεστώτος εξέδωσε νέα οδηγία προς ναυτιλομένους για παράνομες  έρευνες του Barbaros στα οικόπεδα 1,8,9 και 12, μέχρι τις 6 Απριλίου. Η απαράδεκτη, παράνομη και επικίνδυνη αυτή ενέργεια δείχνει τον πραγματικό στρατηγικό στόχο της Άγκυρας και στους τελευταίους οι οποίοι είτε αδυνατούν να αντιληφθούν ουσιώδη ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, είτε συνειδητά επιζητούν κλείσιμο του κυπριακού με λύση που θα οδηγεί σε φινλανδοποίηση της Κύπρου. Αυτοί οι οποίοι εκκωφαντικά και με πείσμα συνεχίζουν να εθελοτυφλούν δεν είναι δυστυχώς ανίκανοι αλλά επικίνδυνοι για το μέλλον της φυσικής πλέον ύπαρξης του Ελληνισμού στο νησί.

Ο δήθεν ελιγμός του προέδρου Αναστασιάδη πριν από την έκδοση της Navtex, για συζήτηση του φυσικού αερίου στο τελευταίο μέρος των διαπραγματεύσεων παραδίδει και το τελευταίο γεωπολιτικό όπλο της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού στις ορέξεις του κατακτητή.

Η Άγκυρα έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου και του πολιτικού της συστήματος εν γένει. Αυτό αποτελεί και την κορωνίδα της εξωτερικής πολιτικής της από το 1956 με τις εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ.

Η πολιτική ηγεσία των Ελλήνων της Κύπρου συνεχίζει όμως να διακηρύττει ότι εάν αποχωρήσει το Barbaros, και η Τουρκία δώσει δήθεν εγγυήσεις για την μη επανάληψη τέτοιων ενεργειών, είναι πανέτοιμη να επιστρέψει στο διάλογο. Πανέτοιμη δηλαδή να συζητήσει με αυτόν που συνεχίζει  να κατέχει την μισή Κύπρο, με αυτόν που γίνεται ο ταραξίας της περιοχής, με αυτόν που αποτελεί τον δυναμίτη της ειρήνης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι στόχος μας δεν είναι ο διάλογος που αποδεδειγμένα έχει αποτύχει αλλά η επιβίωση του Ελληνισμού.

Καλούμε όλα τα οργανωμένα σύνολα και τα πολιτικά κόμματα να ασκήσουν καταλυτική κριτική στην κυπριακή κυβέρνηση ούτως ώστε αφου δεν επιθυμεί να δει κατάματα τις πραγματικότητες να αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να το πράξει. Η κυπριακή κυβέρνηση επιτέλους οφείλει να πάρει σκληρά πολιτικά, νομικά και άλλα μέτρα κατά της Τουρκίας και παράλληλα να κερδίζει χρόνο για συγκρότηση μιας εθνικής στρατηγικής.

Γραφείο Τύπου
Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης

Leave a comment