Δελτίο τύπου σχετικά με την εκπομπή του ΑΝΤ1

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη θεωρούμε ότι πρέπει να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της 14/11/14 στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι». Φαίνεται ότι μόνο και μόνο η παρουσία εκπροσώπου της παράταξης μας σε τηλεοπτικό στούντιο μετά από 2 χρόνια, στάθηκε ικανή να ταρακουνήσει ολόκληρους κομματικούς μηχανισμούς οι οποίοι τα έβαλαν με θεούς και δαίμονες ούτως ώστε να φιμωθεί η παράταξη μας και κατά επέκταση το αντικατοχικό- αντιομοσπονδιακό κίνημα.

Αρχικά, να ευχαριστήσουμε τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την πρόσκληση του να συμμετάσχουμε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» σε συζήτηση με θέμα τα 31 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Φάνηκε για μια ακόμα φορά όμως, ότι κάποιοι δεν θέλουν να ακουστεί μια ελεύθερα σκεπτόμενη άποψη για αυτό προσπάθησαν μέσω επανειλημμένων τηλεφωνικών παρεμβάσεων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να μετατρέψουν την συζήτηση σε βάθρο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Προσκληθήκαμε στην εκπομπή μαζί με εκπροσώπους της Πρωτοπορίας και της Αναγέννησης, ούτως ώστε να γίνει μια ανταλλαγή διαφόρων απόψεων τόσο για την άποψη των νέων για το κυπριακό πρόβλημα όσο και για την δράση των φοιτητικών παρατάξεων. Στην εκπομπή κλήθηκε να παρουσιαστεί και ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) ο οποίος αποφάσισε να διαλέξει άλλο δρόμο πέραν αυτής της διαδικασίας.

Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη, καταδικάζουμε την στάση του πρόεδρου της ΠΣΕΜ, του μαθητή Λοίζου Κυριακίδη, ο οποίος προφανώς έχοντας εκ των άνω του κόμματος του εντολές λειτούργησε ετσιθελικά και εκβιαστικά. Αφού ήρθε στο στούντιο της εκπομπής καθυστερημένα μαζί με εκπρόσωπο της Προοδευτικής, απαίτησε από τον δημοσιογράφο να εμφανιστούν και οι 2 στην εκπομπή ειδάλλως θα έφευγε. Ο δημοσιογράφος αντέδρασε λέγοντας του ότι δεν μπορεί να δεχτεί στην εκπομπή του 2 άτομα από τον ίδιο κομματικό χώρο και τότε ο ακόλουθος της κομματικής νεολαίας του ΑΚΕΛ αποχώρησε.

Επιπρόσθετα, καταδικάζουμε την στάση του κεντρικού υπεύθυνου της Προοδευτικής , Νάσου Κούκου, ο οποίος με τηλεφωνική του παρέμβαση προσπάθησε να υποσκάψει την συζήτηση, κομπάζοντας ότι η Προοδευτική είναι η μεγαλύτερη φοιτητική παράταξη και ως εκ τούτου έπρεπε να ήταν στο στούντιο. Μετά, διαφάνηκε ότι ο εν λόγω κύριος ενοχλείται από την δράση μας λέγοντας ότι καλούνται συγκεκριμένες παρατάξεις από συγκεκριμένους χώρους. Αλήθεια, όταν ο ίδιος συμμετείχε στην ίδια εκπομπή στις 30/10/14 μαζί με τους εκπροσώπους της Πρωτοπορίας και της Αναγέννησης κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε για την μη παρουσία άλλων παρατάξεων. Τόσο δημοκράτες είσαστε φαίνεται στην Προοδευτική. Τελειώνοντας με τον έμμισθο της ΕΔΟΝ, από πότε η Α.Φ.ΈΠΑΛξη εκπροσωπείται σε 3 χώρους σπουδών;Δυστυχώς η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

Συνεχίζοντας με τους εκπροσώπους της Προοδευτικής οι οποίοι αποπειράθηκαν να αποσιωπήσουν την αυτόνομη φωνή του εκπροσώπου της Α.Φ.ΈΠΑΛξης, κακίζουμε την στάση του Δημήτρη Στρατή ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι μαθητές και οι φοιτητές έχουν τα δικά τους θεσμικά όργανα και πρέπει να εκπροσωπούνται από αυτά και όχι από τις φοιτητικές παρατάξεις . Μετά, μη έχοντας καλύτερη δικαιολογία να εκστομίσει, υποστήριξε ότι το κανάλι ΑΝΤ1 έδειξε συγκεκριμένα πλάνα άλλης παράταξης από την αντικατοχική εκδήλωση της ΠΟΦΕΝ-ΠΣΕΜ. Η πραγματικότητα τον διέψευσε πανηγυρικά, καθώς τα πλάνα στην συντριπτική τους πλειοψηφία έδειχνα φοιτητές της Προοδευτικής και μαθητές της ΠΕΟΜ. Εμείς και όχι εσείς κύριε Στρατή, έπρεπε να έχουμε παράπονα διότι κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν έδειξε σκηνές από την αντικατοχική μας πορεία από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Ας μην ξεχνάμε ότι εσείς ο ίδιος κάνατε δηλώσεις την ίδια μέρα στα κανάλια ΡΙΚ, ΜΕΓΑ, ΣΙΓΜΑ. Αυτό εννοείται όταν λέτε ότι δεν προβάλλεται η δράση σας;

Πάμε τώρα και στον πρόεδρο της ΠΟΦΕΝ Πάμπο Χριστοφόρου, ο οποίος ενοχλημένος και αυτός από την παρουσία μας παρενέβη στην εν λόγω εκπομπή. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ισχυρίστηκε ότι η ΠΟΦΕΝ εκπροσωπεί όλους τους ιδεολογικούς χώρους και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να παρευρίσκονται στο στούντιο εκπροσώποι από διάφορες παρατάξεις αλλά μόνο αυτός όφειλε να ήταν εκεί. Προς πληροφορία σας κύριε Χριστοφόρου, εμείς ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη όπως και οι άλλες αυτόνομες παρατάξεις δεν συμμετέχουμε στην ΠΟΦΕΝ καθώς βάση καταστατικού αποκλείετε από τις τάξεις της ΠΟΦΕΝ κάθε αντιομοσπονδιακό φοιτητή. Με την λογική του εν λόγω κυρίου, όταν συζητείται ένα θέμα στη βουλή, πρέπει να βγαίνει στην τηλεόραση μόνο ο πρόεδρος της βουλής και όχι οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων! Τελειώνοντας με τον πρόεδρο της κομματοκρατούμενης ΠΟΦΕΝ να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή αλλά την απέρριψε λέγοντας ότι εφόσον θα πήγαινε εκπρόσωπος της Αναγέννησης εκεί η παρουσία του θα ήταν αχρείαστη.

Καταδικάζουμε επίσης την εκπρόσωπο του πιστού δεκανικιού του ΔΗΣΑΚΕΛ, δηλαδή της Αναγέννησης, Μαρίνα Σιαμμούτη, η οποία ισχυρίστηκε ότι η έπρεπε να ήταν η ΠΟΦΕΝ και ΠΣΕΜ και όχι η ίδια στην εκπομπή, ξεχνώντας την πρότερη συνεννόηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΟΦΕΝ ο οποίος συμμετέχει στην ίδια παράταξη με αυτή. Μετά η εν λόγω κυρία, εκστόμισε χωρίς ντροπή τα ακόλουθα λόγια «Εμείς ως νέοι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα… είμαστε περιορισμένοι σε ένα κουτί.. .θεωρώ ότι η νεολαία έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της άλλης πλευράς … πριν 10 χρονιά ελπίζαμε σε μια λύση του κυπριακού και τώρα απογοητευόμαστε από την αδιαλλαξία της Τουρκίας…».

Εμείς, ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη βροντοφωνάζουμε ότι η νεολαία δεν έχει συμβιβαστεί με την κατοχή και δεν είμαστε κλεισμένοι σε κανένα κουτί. Σε αντίθεση με την δική σας αντίληψη δεν σταματούμε να διαδηλώνουμε στους δρόμους μέχρι την τελική απελευθέρωση της μαρτυρικής μας πατρίδας.
Εν κατακλείδι, όλες οι προσπάθειες των κομματικών-ομοσπονδιακών παρατάξεων της Προοδευτικής και της Αναγέννησης να μας επιβάλουν την ΠΟΦΕΝ και την ΠΣΕΜ ως τους δημοκρατικούς εκπροσώπους , έπεσαν στο κενό.
Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας για τον φοιτητή και την πατρίδα μακριά από κομματικές ιδεοληψίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες διότι οι αγώνες γίνονται στους δρόμους και όχι στα στούντιο της τηλεόρασης.

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Γραφείο Τύπου
Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης

Leave a comment