Δελτίο τύπου για την ανακήρυξη του παράνομου κατοχικού ψευδοκράτους

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Η 15η Νοεμβρίου 1983 αποτελεί ημέρα εθνικής και κοινωνικής περισυλλογής αλλά και εφαλτήριο ανάτασης και αναδημιουργίας. Η Τουρκία αφού εισέβαλε παράνομα στην πατρίδα μας το μαύρο καλοκαίρι του 1974, 9 χρόνια αργότερα ανακήρυξε μονομερώς το παράνομο τουρκικό κατοχικό της μόρφωμα, μη σεβόμενη καμία διεθνή συνθήκη, ούτε βέβαια και τις κατευθυντήριες γραμμές του 1977 μεταξύ Μακαρίου-Ντενκτάς.

Εν τούτοις όμως η Ελληνική πλευρά επιμένει να επικαλείται τις εν λόγω «συμφωνίες» και να βαυκαλίζεται υπέρ της λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Οι κυπριακές κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα, έχουν συνειδητά μετατρέψει το κυπριακό ζήτημα σε πολιτική διαφορά μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αποενοχοποιώντας όλα τα εγκλήματα, τις πράξεις βίας και τις παραβάσεις του διεθνούς δικαίου, τις οποίες έπραξε και εξακολουθεί να πράττει η κατοχική Τουρκία.

Ως η μοναδική Αυτόνομη Φοιτητική Παράταξη του Πανεπιστημίου Κύπρου καλούμε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά σύνολα να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη και το κομματοκρατικό σύστημα εν γένει, για αλλαγή πολιτικής στο κυπριακό. Μιας πολιτικής που θα βασίζεται στις νέες πραγματικότητες που δημιουργούνται με την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού και γεωοικονομικού ρόλου της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ελέω υδρογονανθράκων.

Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη δεν μπορούμε παρά να διαχωρίσουμε την άποψη μας από τις ηγεσίες τόσο της κομματοκρατούμενης ΠΟΦΕΝ όσο και της ΠΣΕΜ και να κακίσουμε τη στάση τους, επειδή για άλλη μια φορά μας αποδεικνύουν ότι υπηρετούν για πολλά χρόνια το σάθρο κομματικό κατεστημένο συντείνοντας στην απαξίωση των κοινών μεγάλης μερίδας της φοιτητικής και της μαθητιώσας νεολαίας.

Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη καταδικάζουμε την στάση της ανιστόρητης Πρωτοπορίας η οποία αρχικά δήλωσε ότι 40 χρόνια πριν τα κατεχόμενα εδάφη μας ανακηρύχτηκαν από τον Ντενκτάς στην «ΤΔΒΚ» ενώ η επαίσχυντη ενέργεια έλαβε χώρα πριν από 31 χρόνια. Επιπρόσθετα, η Πρωτοπορία κομπάζει ότι οι αντικατοχικές γίνονται στα οδοφράγματα ενώ μόλις το 2012 θυμήθηκε κάτι τέτοιο ελέω προεδρικών εκλογών. Τώρα το παίζει και καλά πατριωτική παράταξη καταψηφίζοντας τα συνθήματα ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ , ΚΥΠΡΟΣ – ΕΝΩΜΕΝΗ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ. Όσον αφορά το δεύτερο σύνθημα η Πρωτοπορία του ΝΑΙ αν και το καταψήφισε εντούτοις δηλώνει επιτέλους την λύση που επιθυμεί λέγοντας ξεκάθαρα τα ακόλουθα «Εμείς θεωρούμε ότι η αντικατοχική εκδήλωση γίνεται για να καταδικάσουμε την παράνομη κατοχή από τον Τούρκο κατακτητή και όχι για να ονοματίσουμε την λύση, χωρίς να διαφωνούμε βέβαια με τα λεγόμενα των συναδέλφων» τουτέστιν χωρίς να διαφωνούν με την ΔΔΟ. Τελειώνοντας με την κυβερνητική παράταξη εκφράζουμε την εξής απορία. Πως γίνεται να υπερψηφίσατε στο πλαίσιο συνθημάτων της ΠΟΦΕΝ το σύνθημα ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ από την στιγμή που στις 2 Οκτωβρίου 2013 ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης δήλωνε ότι ο Κερυνειώτης δεν θα πάει ποτέ σπίτι του;; Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη καταδικάζουμε επίσης την στάση της Προοδευτικής η οποία καταψήφισε το σύνθημα ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΕ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ αδιαφορώντας για άλλη μια φορά για την απόδοση τιμών στους ηρωομάρτυρες του Ελληνισμού οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους Γκρίζους Λύκους το 1996.

Συνεχίζοντας η παράταξη του ΑΚΕΛ αν και υπερψήφισε το σύνθημα ΜΟΡΦΟΥ – ΚΕΡΥΝΕΙΑ – ΒΑΡΩΣΙ – ΚΑΡΑΒΑΣ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝ’ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ εντούτοις έριξε τη λάσπη της στους αυτόνομους αντιομοσπονδιακούς φοιτητές δηλώνοντας ότι «Εάν και το εν λόγω σύνθημα, είναι ένα σύνθημα το οποίο καπηλεύεται ο ΕΦΑΕΦΠ, αλλά μιας και δεν διαφωνούμε πολιτικά καθόλου με το συγκεκριμένο σύνθημα, θα το υπερψηφίσουμε.». Η Προοδευτική δεν ντράπηκε καθόλου και παρόλο που υπερψήφισε το σύνθημα ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑ, ΓΗ ΠΟΥ ΝΟΣΤΑΛΓΩ, ΧΩΜΑ ΠΟΥ Μ’ ΑΝΑΣΤΗΣΕΣ, ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, εντούτοις εξέφρασε τις ανησυχίες της ότι μερίδα μαθητών θα ξεσηκωθεί λόγω της γηπεδικής κουλτούρας η οποία άκουσον άκουσον επηρεάζει αρνητικά την αναφώνηση του εν λόγω συνθήματος!

Πάμε τώρα και στην παράταξη η οποία κατέχει την προεδρία της ΠΟΦΕΝ την Αναγέννηση. Η οποία σε ποιο ΔΗΚΟ ανήκει άραγε ;; Στο ΔΗΚΟ των Νικόλα Παπαδόπουλου και των Χρύση Παντελίδη ή μήπως των Μάριου Κάρογιαν και Μάρκου Κυπριανού;; Η Αναγέννηση με παρτενέρ την Προοδευτική πέτυχαν την αναγραφή των ακόλουθων συνθημάτων σε πανό εκτός από τα ελληνικά και στα τούρκικα (την γλώσσα του κατακτητή δηλαδή): ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΜΕΝΗ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ,Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ,ΈΞΩ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ! Η Αναγέννηση σαν πιστό δεκανίκι του ΔΗΣΑΚΕΛ κατηγόρησε με τη σειρά της τον ΕΦΑΕΦΠ αναφορικά με την ψήφιση του συνθήματος ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΕ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ (το οποίο τελικά υπερψήφισε!) λέγοντας τα ακόλουθα αναληθή λόγια τα οποία αποκρούουμε μετά βδελυγμίας «Αντιλαμβανόμαστε δε ότι το μνημόσυνό τους διοργανώνεται από τον ΕΦΑΕΦΠ, αλλά το παρακάμπτουμε , εάν και μας βρίσκει κάθετα ενάντιους η καπήλευση των δύο συγκεκριμένων ηρώων από τον ΕΦΑΕΦΠ{…}Το δυστύχημα με αυτούς τους δύο ήρωες είναι ότι η θυσία τους καπηλεύεται από ακροδεξιά στοιχεία. Από κει άλλωστε ξεκινά ο δισταγμός μας εάν θα πρέπει να αναφωνούμε το συγκεκριμένο σύνθημα…». Μετά η Αναγέννηση δείχνει ξεκάθαρα ότι υπερασπίζεται την διχοτομική ΔΔΟ δηλώνοντας πρόδηλα ότι είναι πάγια αρχή και θέση της, από το 1977 μέχρι και σήμερα , άσχετα από το γεγονός ότι καταψήφισε το σύνθημα ΚΥΠΡΟΣ – ΕΝΩΜΕΝΗ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ!

Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη δίνουμε απαντήσεις στα τερτίπια των πιο πάνω κομματικών φοιτητικών παρατάξεων με τις αντικατοχικές-αντιομοσπονδιακές εκδήλωσεις που διοργανώνουμε κάθε χρόνο ανεξαρτήτως ποιο από τα κομμάτια της πόλωσης του ΔΗΣΑΚΕΛισμού βρίσκεται στην εξουσία. Εμείς λοιπόν ως Α.Φ.ΕΠΑΛξη, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά παρόντες στο κάλεσμα της πατρίδας. Εκεί στο οδόφραγμα θα διατρανώσουμε την εναντίωση μας στην ρατσιστική λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, και θα απαιτήσουμε την άνευ όρων Απελευθέρωση και Επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη μας. Χωρίς εκπτώσεις στα ανθρώπινα μας δικαιώματα, χωρίς παραχωρήσεις σπιθαμής κυπριακού εδάφους στην Τουρκία.

ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ, Η ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-11-2014 ΩΡΑ 10π.μ.. ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΟΔΟΥ ΛΗΔΡΑΣ

Leave a comment