Δελτίο τύπου για την αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος από την Ουγγαρία

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη καταδικάζουμε με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια της κυβέρνησης της Ουγγαρίας η οποία επέτρεψε το άνοιγμα γραφείου αντιπροσωπείας του Κατοχικού Καθεστώτος (ΚΚ) στην επικράτεια της.

Η παραπάνω αυτή ενέργεια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Κύπρο έχει αναστείλει την λειτουργία της από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της νομικής υπόστασης του μοναδικού κυπριακού κράτος, της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αν και ανάλογες ενέργειες ξένων θεσμών, οργανισμών, και κυβερνήσεων είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, στην σταδιακή αναβάθμιση του ΚΚ συμβάλλει δυστυχώς και η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία αφού:

  • Όλες οι κυπριακές κυβερνήσεις από το 1974 και εντεύθεν είχαν και έχουν ως προμετωπίδα τους την τουρκική λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας(ΔΔΟ).
  • Η τέως κυβέρνηση Χριστόφια συμφώνησε σε λύση ΔΔΟ με δύο συνιστώντα κράτη και η νυν κυβέρνηση Αναστασιάδη συμφώνησε σε δύο ιδρυτικά κράτη.
  • Η νυν κυβέρνηση Αναστασιάδη «ευφάνταστα» πρότεινε τις διασταυρούμενες συναντήσεις (Έλληνας Κύπριος διαπραγματευτής στην Άγκυρα και Τούρκος Κύπριος στην Αθήνα) οι οποίες έδωσαν χώρο στους εκπροσώπους του ΚΚ (Έρογλου, Ναμί, Οζερσάι) να αλωνίζουν τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να κερδίζουν αρχικά νομιμότητα και ακολούθως αναγνώριση.
  • Τα κυπριακά πολιτικά κόμματα χωρίς αιδώ, συναντώνται με παράνομα κόμματα του ΚΚ και διοργανώνουν δήθεν «επαναπροσεγγιστικές» εκδηλώσεις.
  • Οι διάφοροι κρατικοί οργανισμοί όπως η ΚΟΠ προχώρησαν σε απαράδεκτες πρωτοβουλίες με θεσμούς, οργανώσεις και δομές του ΚΚ.

Απαιτούμε από την Κυπριακή κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και επιτέλους να εφαρμόσει την μοναδική ορθή στρατηγική για το Κυπριακό, αυτή της Απελευθέρωσης. Επιπλέον περιμένουμε από τους 6 Κύπριους Ευρωβουλευτές να προβούν στις ανάλογες-δυστυχώς για μας κατασταλτικές-ενέργειες.

Γραφείο Τύπου
Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης

Leave a comment