Στις 20 Μαρτίου δίνουμε μαζί γροθιά στην κομματοκρατία

1901352_10153836393920577_664145741_n

Η Αυτονοµία για εµάς αποτελεί συνειδητή στάση ζωής και πολιτική  επιλογή, την εφαρµόζουµε δε όπως την διατύπωσε ο σύγχρονος Έλληνας  στοχαστής Κορνήλιος Καστοριάδης, ότι δηλαδή «αυτόνοµος είναι αυτός που δίνει στον εαυτό του ένα νόµο».  Τόσο η οργάνωση όσο και η λειτουργία µας στηρίζονται στην ανεξαρτησία από οποιοδήποτε κοµµατικό µηχανισµό, και στην συλλογικότητα η οποία  αποτελεί την έκφανση της ατοµικής και κοινωνικής αυτονοµίας.

Γι αυτό ακριβώς τον λόγο διαφωνούµε µε την ύπαρξη κοµµατικών φοιτητικών παρατάξεων στα εκπαιδευτικά ιδρύµατα του τόπου µας, αφού αντί να αποτελούν οργανωµένα σύνολα άσκησης πιέσεων προς όφελος της νεολαίας, εκτελούν τυφλά σαν πειθήνια όργανα τις οδηγίες των κοµµάτων  τους, εξυπηρετώντας έτσι αλλότρια πολιτικά και οικονοµικά συµφέροντα.  Ο καθένας από µας πρέπει να αποβάλει τα σύνδροµα κοµµατικότητας και οπαδισµού και να στραφεί προς την µελέτη και τον αναστοχασµό της  λειτουργίας της σηµερινής µας κοινωνίας. Μόνο έξω από κοµµατικές  παρωπίδες θα καταφέρει να αντιληφθεί ότι οι µέχρι πρότινος πελατειακές σχέσεις και ο άκρατος καταναλωτισµός αποτελούν την αιτία και όχι το  αποτέλεσµα της σηµερινής ατοµικής, κοινωνικής και εθνικής κατάπτωσης.

Συμφοιτητή – συμφοιτήτρια,

Τίποτα δεν άλλαξε ποτέ χωρίς αγώνα. Και προπάντως τίποτα δεν αλλάζει αν δεν πάρεις την κατάσταση ΕΣΥ στα χέρια σου. Αν δεν αποφασίσεις να διεκδικίσεις ΕΣΥ αυτά που σου στερούν. Στις 20 Μαρτίου, σε ακόμα μια φοιτητική εκλογική διαδικασία η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛξη δίνει το παρόν της.

Δεν σου υποσχόμαστε έτοιμη δουλειά ή καρέκλα, ούτε σου υποσχόμαστε κάτι το πρόσκαιρο και το υλικό. Το μόνο που μπορούμε να σου υποσχεθούμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε αγώνες μέσα απότην Φοιτητική Ένωση για σένα και την Πατρίδα, για κάθε συμφοιτητή μας. Γιατί και εμείς φοιτητές είμαστε. Δεν είμαστε κομματικά στελέχη, αλλά αυτόνομοι φοιτητές που απλά σκεφτόμαστε ελεύθερα!

Δίνουμε υπόσχεση αγώνα, διεκδίκησης, σταθερότητας!
Δίνουμε γροθιά στην κομματοκρατία!
Πάντοτε Αυτόνομα, πάντοτε Ελεύθερα, πάντοτε Φοιτητικά!

Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛξη 2014

Leave a comment