Δελτίο τύπου για την κλοπή πλακάτ της παράταξης μας

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛξη έχουμε δεχθεί πολλές φορές κτυπήματα, στα 19 και πλέον χρόνια της δράσης μας στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην κοινωνία. Μέσα σε τουλάχιστον μια τετραετία έχουν εξαφανιστεί 4 τραπεζάκια της παράταξης, 4 πανό μεγάλων διαστάσεων καθώς και πλακάτ με γκράφιτι, αφίσες και πανό. Οι βανδαλισμοί με σπρέι συμπληρώνουν τις επιθέσεις εναντίον της μοναδικής αυτόνομης φοιτητικής παράταξης του Πανεπιστημίου μας.

Αφορμή για την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης είναι το τελευταίο κτύπημα που δεχθήκαμε ως φοιτητική παράταξη. Από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα έχουν κλαπεί τα 3 πλακάτ με την αναγραφή «Θέλω η Πρωτοπορία η Προοδευτική και οι άλλοι κομματικοί να μην μου στέλνουν μηνύματα!» και ακόμα 3 πλακάτ από την Πανεπιστημιούπολη, ενώ επιπρόσθετα έχουν κλαπεί 2 από τα Κεντρικά. Δηλαδή σύνολο 8 πλακάτ.

Δεν θα μιλήσουμε με όρους πολιτικής ευπρέπειας και καθωσπρεπισμού. Κάποια μέλη των δυο φοιτητικών παραρτημάτων του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ έχουν για ακόμη μια φορά αποφασίσει να εξαφανίσουν ότι τους ενοχλεί. Θεωρούν ότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί ένα ακόμη «τσιφλίκι» των κομματικών τους συνδιαλλαγών και ότι μπορούν να κινούνται όπως οι ίδιοι επιθυμούν, εξαφανίζοντας οτιδήποτε δεν συνάδει με την δική τους πραγματικότητα.

«Συνάδελφοι» του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, έχετε κατακουρελιάσει την δημοκρατία στον συρφετό των πελατειακών σχέσεων των οποίων κι εσείς μετέχετε. Οι άνανδροι βανδαλισμοί και τα μεταμεσονύχτια κτυπήματα προφανώς είναι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε την μοναδική Αυτόνομη Φοιτητική Παράταξη του Πανεπιστημίου μας αλλά και τον ορθό πολιτικό μας λόγο.

Σας καλούμε να απαντήσετε λοιπόν στους συμφοιτητές μας:

ΑΠΟ ΠΟΥ βρίσκετε τους αριθμούς των τηλεφώνων μας;

ΓΙΑΤΙ δεν θέλετε να σταματήσετε να αποστέλλετε μαζικά και παράνομα μηνύματα στους συμφοιτητές μας (και σ’ εμάς τους ίδιους!);

ΓΙΑΤΙ δεν θέλετε ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο το συνδικαλιστικό φοιτητικό κίνημα να λειτουργεί υπερκομματικά;

Η Α.Φ.ΕΠΑΛξη ως το μοναδικό Αυτόνομο Φοιτητικό Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι μια πραγματικότητα και μια ανάγκη της φοιτητικής κοινότητας. Η δράση μας δεν σας ευχαριστεί και είμαστε περήφανοι για αυτό. Γιατί είναι τιμή μας σε μια εποχή όπου η κοινωνία έχει ευνουχιστεί, που οι δεσμεύσεις καταρρίπτονται η μια μετά την άλλη, που η νεολαία δεν ξέρει τι της ξημερώνει, εμείς να συνεχίζουμε να παλεύουμε μακριά από κομματικά στεγανά, με μοναδικό μας γνώμονα τον φοιτητή και την πατρίδα. Αν θεωρείτε πως με το να κλέβετε πανό και πλακάτ έχετε καταφέρει να μας πλήξετε γελιέστε. Μας πεισμώνετε ακόμη περισσότερο. Μας δίνετε αποδείξεις πως η ύπαρξη μας είναι επιβεβλημένη. Εμείς θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές μας, στα πιστεύω μας, στα ιδανικά μας με ή χωρίς πλακάτ. Τον αγώνα μας τον συνεχίζουμε γιατί είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Και επειδή την θέλουμε Ελεύθερη σε όλα τα επίπεδα θα παραμείνουμε εδώ.

 

Γραφείο Τύπου
Aνεξάρτητης Φοιτητικής ΕΠΑΛξης

Leave a comment