Η κομματική παρεμβατικότητα στα πανεπιστήμια

Από γενέσεως του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στη Κύπρο , τα κόμματα επιχείρησαν να εισβάλουν στο φοιτητόκοσμο προωθώντας με δόλιο τρόπο τα κομματικά τους συμφέροντα. Χρησιμοποίησαν κάθε μέσο που διέθεταν αδιαφορώντας για τον φοιτητή. Τα κόμματα τελικά πήραν αποφάσεις ονείδους για τον φοιτητή προσβάλλοντας το θεσμό του πανεπιστημίου. Δημιούργησαν κομματικές φοιτητικές παρατάξεις οι οποίες ήταν , είναι , και θα συνεχίσουν να είναι δεμένες στα κομματικά τους άρματα. Οι κομματικές φοιτητικές παρατάξεις είναι τα ανδρείκελα των κομμάτων τους εξυπηρετώντας τα εαυτών συμφέροντα. Δημοκρατία στα πανεπιστήμια δεν σημαίνει κομματοκρατία.

Οι κομματικές φοιτητικές παρατάξεις , είναι οι προθάλαμοι-φυτώρια-θερμοκήπια ψηφοθηρίας. Ουσιαστικά δίνουν αριθμούς στα κόμματά τους για το πόσοι φοιτητές σκοπεύουν να ψηφίσουν και αν θα ψηφίσουν. Στη πραγματικότητα όμως οι ψηφοφόροι είναι άβουλα όντα χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά ψηφίζουν. Αποδεδειγμένα λειτουργούν ως κομματικά επιτελεία · και αυτό τον καιρό λόγο προεκλογικής περιόδου ως εκλογικά επιτελεία. Ατράνταχτο παράδειγμα η υπολειτουργία της ΦΕΠΑΝ του Πανεπιστημίου Κύπρου. Φέτος η πολύπαθη και κατακρεουργημένη ΦΕΠΑΝ ήταν και συνεχίζει να είναι σε αδράνεια. Οι συναντήσεις της ΦΕΠΑΝ για φέτος μπορούν να μετρηθούν στα δάκτυλα του ενός χεριού αφού οι μεγάλες κομματικές παρατάξεις Πρωτοπορία και Προοδευτική δεν έδιναν έμφαση στα του πανεπιστημίου. Θυσιάζουν τις συνεδρίες της ΦΕΠΑΝ που σκοπός της είναι η επίλυση των φοιτητικών προβλημάτων , στον βωμό των εκλογών.

Οι κομματικές φοιτητικές παρατάξεις είναι τόσο βδελυγματικές ώστε προχωρούν σε φακελώματα για τη κομματική ταυτότητα των φοιτητών λες και είναι άρχοντες , λες και το πανεπιστήμιο και οι φοιτητές τους ανήκουν. Επίσης ενοχλούν τις οικογένειες φοιτητών σε περίπτωση που ο φοιτητής δεν ακολουθήσει την κομματική του ταυτότητα. Μου δημιουργείται ένα ερώτημα όμως. Αφ ης στιγμής ενοχλούν τις οικογένειες των φοιτητών για τύχουσα διαφοροποιήση από την κομματική τους ταυτότητα γιατί σκίζουν πανιά ότι τάχατες είναι ανεξάρτητοι και αυτόβουλοι από τα κόμματα τους;

Οι κομματικές φοιτητικές παρατάξεις είναι μαριονέττες , εντολοδόχοι και φερέφωνα των κομμάτων. Αλλάζουν θέσεις περισσότερο και από τον χαμαιλέοντα. Αλλά έτσι είναι · «ότι πει το κόμμα»!!!. Οι κομματικοί στρατοί παραλύουν τις αξίες του ανθρώπου όπως ελευθερία και τους θεσμούς του πανεπιστημίου όπως η ΦΕΠΑΝ. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε την μετατροπή των πανεπιστημίων μας σε αρένα μικροκομματικών συμφερόντων.

Εμείς Αυτόνομοι , Ανεξάρτητοι φοιτητές αλλά και πολίτες αυτού του τόπου αντιστεκόμαστε και παλεύουμε για την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της Δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια αλλά και στον κόσμο γενικότερα προάγοντας τη λογική , το ήθος και την ηθική.

Χριστόφορος Χ’’Χριστοφόρου ΙΣΑ 2ο έτος

Leave a comment