Πώς τα καταφέρνετε κάθε φορά;

«Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι αγαπημένε, πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε». Αλήθεια πόσο πικρό και συνάμα αληθινό είναι το μήνυμα των στίχων του Δ. Σολωμού; Για ακόμη μια εκλογική διαδικάσια ο λαός, αυτός που το 2004 έδωσε ηχηρό μήνυμα με το 76% να τάσσεται εναντίον του Σχεδίου Ανάν και των σχεδιασμών ξένων και ντόπιων για παράδοση της πατρίδας μας στην Τουρκία, για ακόμη μια φορά στέλνει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών δυο υποστηρικτές του ΝΑΙ. Όπως και πριν 5 χρόνια έτσι και φέτος κλειδώνει η επιλογή στους εκπροσώπους των δυο μεγαλυτέρων και πιο καταστρεπτικών κομμάτων της Κύπρου.

Δυστυχώς ο παλαιοκομματισμός καλά στέκει. Συνεχίζει να αλωνίζει και να καταστρέφει τα όνειρά μας, τα πιστεύω μας και την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Με δυο καθαρά μνημονιακές, ομοσπονδιακές και επιζήμιες για την πατρίδα μας επιλογές, με μικρές και ανούσιες διαφορές, κλειδώνουν για ακόμη μια πενταετία σκληρά μέτρα και αντεθνικές επιλογές.

Φυσικά για όσους εθελοτυφλούν και πανηγυρίζουν για τη νίκη τους ένα έχουμε να πούμε: Δυστυχώς για εσάς εμείς ποτέ δεν μασήσαμε κουτόχορτο. Ποτέ δεν ταυτιστήκαμε με το σύστημα που φτιάξατε, με τους κομματικούς μηχανισμούς, με τα ψεύτικα διλήμματα και τους στείρους φανατισμούς. Εμείς μάθαμε να επιλέγουμε πατρίδα στο δίλημμα ΑΚΕΛ ή ΔΗΣΥ. Εμείς μάθαμε να επιλέγουμε αξιοπρέπεια, αγώνα, αντίσταση και ελπίδα. Δεν πρόκεται να μπούμε στα δικά σας διλήμματα ούτε προβληματισμούς. Για εμάς καθοδηγητές είναι άνθρωποι περήφανοι Έλληνες, λεβέντες που πορεύθηκαν με μόνο γνώμονα την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη. Εμείς μόνο σ’ αυτούς έχουμε να λογοδοτήσουμε.

Επαναλαμβάνω τη θέση μας, αυτή που προβάλαμε και δηλώσαμε πριν καν τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών:

“Ωστόσο, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, δε μπορεί να σταθεί τροχοπέδη στο έργο μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι την μέρα που, πλέον, ελεύθερα θα βαδίσουμε στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια και στην Μόρφου. Μέχρι που η γαλανόλευκη θα αγκαλιάσει όλο το νησί απ’ άκρη σ΄ άκρη.”

Το τραγικό είναι ότι όλοι αυτοί που πανηγυρίζουν σήμερα, αύριο θα κλαιν με μαύρο δάκρυ για τα μνημόνια και τη Διζωνική! Ακόμα πιο τραγικό είναι ότι τα κάστανα από τη φωτιά θα τρέχουμε να τα βγάλουμε εμείς, εμείς να οργανώνουμε πάλι πορείες, εμείς να κατεβαίνουμε στους δρόμους, εμείς να ξενυχτούμε για να μην πουληθεί ο τόπος και αυτοί που τον εξέλεξαν θα μεμψιμοιρούν από τον καναπέ τους! Ας είναι. Εμείς μάθαμε στους αγώνες και στα δύσκολα… Και εκεί θα συνεχίσουμε!

Γιώργος Γεωργίου
Πρόεδρος Α.Φ.ΕΠΑΛξης Παν. Κύπρου

Leave a comment