Προέδρικες Εκλογές 2013

Η προεκλογική εκστρατεία έχει ήδη αρχίσει, και ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛξη, οφείλουμε να τοποθετηθούμε ενόψει των προεδρικών εκλογών. Αρχικά, πριν διατυπώσουμε τη θέση μας, θέλουμε να κακίσουμε τη στάση των δύο μεγάλων παρατάξεων, που για ακόμη μια φορά μετατρέπονται σε κομματικά επιτελεία -κάτι το οποίο δεν μας εκπλήσσει καθόλου, καθώς αποτελεί το στόχο και το λόγο δημιουργίας τους. Μοναδικός τους σκοπός, λοιπόν, είναι να συνεχίσουν να προπαγανδίσουν και να «κοιμίζουν» το λαό, αντί να ενημερώσουν και να παρουσιάζουν την έτυμη πλευρά των πραγμάτων. Συνεπώς, οι εν λόγω παρατάξεις δεν βοηθούν την φοιτητική κοινότητα. Αντιθέτως, επιθυμούν να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους, ασχέτως αν προέρχονται από πραγματική και ουσιαστική πολιτική κρίση. Απόρροια τούτου είναι ο φοιτητής να μετατρέπεται σ’ ένα άψυχο και άκριτο νούμερο και όχι ως μια ανθρώπινη οντότητα!

Ως Έπαλξη έχουμε μια σταθερή, καθαρά διατυπωμένη, αντίληψη, την οποία δεν εκφράζει κανένας από τους υποψηφίους, άρα αδυνατούμε να υποστηρίξουμε κάποιον. Ταυτόχρονα όμως, θεωρούμε ότι το δικαίωμα της ψήφου είναι ιερό, καθώς για την απόκτησή του δόθηκαν αγώνες και αγώνες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν λαμβάνουμε το θέμα επιπόλαια. Αντιθέτως, το σεβόμαστε και προσπαθούμε με κάθε μέσο να το διαφυλάξουμε, όπως ήταν στην αρχική του μορφή. Δηλαδή, ψήφος συνειδητή και πολιτικά αντιπροσωπευτική στον καθένα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονίσουμε, για ακόμη μια φορά, πως η αποχή σε καμιά περίπτωση δεν είναι λύση, αφού συντηρεί το υπάρχον κατεστημένο.Αντιθέτως, κάθε ενεργός πολίτης πρέπει να λαμβάνει μέρος στα κοινά και να εκφράζει την άποψή του στην κάλπη. Καλούμε, λοιπόν, τη φοιτητική κοινότητα να αξιοποιήσει το δικαίωμα συμμετοχής της στα κοινά, ασκώντας το δικαίωμα αυτό με ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ. Η ψήφος, επομένως, πρέπει να είναι πατριωτική, αφήνοντας στην άκρη τον κομματικό «πατριωτισμό» και τα κομματικά στεγανά, τα οποία χρησιμοποιούν ασυστόλως τη λέξη πατριωτισμός, προπαγανδίζοντας στο λαό και πατώντας πάνω σε μια ιδεολογία, για να κερδίσουν ψήφους.

Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι να αγωνιζόμαστε με μόνο άξονα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πατρίδα μας. Ελευθερία, μια λέξη, μια ιδέα, που εκλείπει στη σημερινή εποχή. Μια τόσο όμορφη και ουσιαστική έννοια, που δυστυχώς βρίσκεται σε σφοδρή παρακμή. Παρόλα αυτά, υπάρχει. Κι εμείς είμαστε υποστηρικτές της. Για μας, η αυτονομία αποτελεί μια διαχρονική αρχή, και συνάμα ένα δυνατό όπλο, πάνω στην οποία κτίσαμε και συνεχίζουμε να κτίζουμε την πορεία μας. Ουδέποτε θα αποτελέσουμε όχημα για τον οποιονδήποτε, που στόχο θα έχει να προωθήσει τις ιδέες του, γιατί πολύ απλά η μόνη μας κινητήρια δύναμη είναι η αγάπη μας για την πατρίδα.

Ωστόσο, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, δε μπορεί να σταθεί τροχοπέδη στο έργο μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι την μέρα που, πλέον, ελεύθερα θα βαδίσουμε στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια και στην Μόρφου. Μέχρι που η γαλανόλευκη θα αγκαλιάσει όλο το νησί απ’ άκρη σ΄ άκρη.

Γραφείο Τύπου
Α.Φ.ΕΠΑΛξης Παν. Κύπρου

Leave a comment