Απάντηση στο Δ.Τ. του φοιτητικού παραρτήματος της ΕΔΕΚ, “Αγώνα”

Προβαίνουμε στην έκδοση του συγκεκριμένου Δελτίου Τύπου για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας σχετικά με δημοσιευμένο δελτίο τύπου του φοιτητικού παραρτήματος της ΕΔΕΚ, “Αγώνα”. Στο εν λόγω δελτίο, λοιπόν, οι συνάδελφοι του Αγώνα μας κατηγορούν ότι “υποκλινόμαστε σε ξενοκίνητα συμφέροντα θυσιάζοντας αρχές και αγώνες”. Η διαστρέβλωση των γεγονότων που επιχειρούν όμως, εύκολα αντικρούεται με την παράθεση της αλήθειας. Παραπέμπουμε κάθε ενδιαφερόμενο στα πρακτικά της συνεδρίας της ΦΕΠΑΝ (Φοιτητικής Ένωσης Πανεπιστημίου) 09 Νοεμβρίου 2011 για να διαπιστώσει ποιος ψεύδεται.

Η επιμονή της παράταξής μας για μη αναγνώριση της ΠΟΦΕΝ έτυχε εκμετάλλευσης από τη φοιτητική κίνηση της ΕΔΕΚ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροκομματικά / μικροπαραταξιακά συμφέροντα και προσπάθησαν να δώσουν στην κοινή γνώμη μια κίβδηλη εικόνα. Και εξηγούμε:
Η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη τάχθηκε εξ αρχής (όπως και προηγούμενες χρονιές άλλωστε) εναντίον της διοργάνωσης εκδήλωσης μνήμης Πολυτεχνείου από την ΠΟΦΕΝ. Ο λόγος είναι ο εξής απλός: Δεν αναγνωρίζουμε την ΠΟΦΕΝ ως όργανο των φοιτητών και θεωρούμε αντιδημοκρατική τη λειτουργία της και ρατσιστικές τις αρχές της, αφού αποκλείει από τους κόλπους της βάσει καταστατικού κάθε μη ομποσπονδιακό και αντι-ομοσπονδιακό φοιτητή! Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι δεν αντιπροσωπευόμαστε από το εν λόγω σώμα. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος για τον οποίον ο Οργανισμός Νεολαίας προσπάθησε να μας αποκλείσει από τον διαμοιρασμό της χορηγίας στις φοιτητικές οργανώσεις, αφού αυθαίρετα και αντικαταστατικά αποφασίστηκε πως κριτήριο για τη χορηγία αποτελεί η συμμετοχή στα συνέδρια της ΠΟΦΕΝ (βλ. Δελτίο Τύπου Δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος “Προσφυγή Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π κατά ΟΝΕΚ” (25/05/2011)[1]).

Στα πλαίσια αυτά στηρίξαμε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης εκδήλωσης της ΦΕΠΑΝ, αφού είναι για χρόνια αίτημα και επιδίωξή μας ο απεγκλωβισμός της Φοιτητικής μας Ένωσης από την ΠΟΦΕΝ. Αυτή ήταν η αιτία για την οποία ταχτήκαμε εναντίον της εκδήλωσης της ΠΟΦΕΝ και όχι το ότι “υποκλινόμαστε σε ξενοκίνητα συμφέροντα”. Τουναντίον, ήταν η ΑΦΕΠΑΛξη που ζήτησε να αφαιρεθεί από την απόφαση της ΦΕΠΑΝ το δικαιολογητικό των καλών σχέσεων με τους Αμερικανούς τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού θεωρούμε πως πράγματι, η αμερικανοκίνητη χούντα είναι υπεύθυνη για την τραγωδία της Κύπρου. Ως εκ τούτου, ήταν θέμα αρχής για ‘μας να μην θεωρηθεί ότι η ΦΕΠΑΝ ακυρώνει την εκδήλωσή της έξω από την αμερικανική πρεσβεία λόγω των “καλών σχέσεων με τους Αμερικανούς”. Οι συνάδελφοι, όμως, του Αγώνα ξέχασαν (;) να αναφέρουν το γεγονός αυτό και προσπάθησαν να στρεβλώσουν την πραγματικότητα κατά πώς τους βολεύει.

Τελειώνοντας, θέλουμε να τονίσουμε το εξής: Δεν είναι η ΑΦΕΠΑΛξη που “υποκλίνεται στα ξένα συμφέροντα και ξεχνά αρχές και αγώνες”. Η Έπαλξη, έμεινε πιστή στους αγώνες του λαού μας, έμεινε πιστή στην ιστορία του τόπου μας, δεν πρόδωσε τις αρχές του Έθνους μας και γι’ αυτό αντιστέκεται διαχρονικά στη “λύση” που προωθούν οι ξένοι και τα εγχώρια φερέφωνά τους. Δεν είναι η Έπαλξη που ενέσκυψε μπροστά στη “λύση” που οι “φονιάδες των λαών και ιμπεριαλιστές” προσπαθούν να επιβάλουν στην Κύπρο… Ή μήπως οι Αμερικανοί, οι Άγγλοι και οι Τούρκοι είναι ιμπεριαλιστές και φονιάδες επιλεκτικά;

Η γλώσσα μπορεί να στρεβλώνεται, την πραγματικότητα όμως αρκεί να τη δει κάποιος για να μάθει την αλήθεια. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας, και η απήχηση που διαφάνηκε ότι έχει τα τελευταία χρόνια, ενοχλεί πολλούς αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς ήμασταν και είμαστε καθαροί στις θέσεις μας και η όποια προπαγάνδα τους δεν πιάνει τόπο. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, μακριά από κομματικά συμφέροντα, για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου Α.Φ.ΈΠΑΛξης

Leave a comment