Θεσμοφύλακες των δικαιωμάτων της φοιτητικής κοινότητας

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας αλαζονικής στάσης από τις πρυτανικές αρχές. Αυτή η στάση έχει ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση και ούτε καν συζήτηση με την Φοιτητική Ένωση, αποφάσεων που θίγουν τον φοιτητή και τα κεκτημένα του. Φαίνεται πως κάποιοι παραγνώρισαν την καλή μας διάθεση για διάλογο και αποφάσισαν να μπουν σε μια διαδικασία ανακοινώσεων παραβλέποντας κυρίως το φοιτητικό συνδικαλιστικό όργανο και με την σειρά την φοιτητική κοινότητα.

Συγκεκριμένα σε μια πορεία υποτιθέμενων συναντήσεων η πρυτανεία μας ανακοίνωσε τα εξής:

– Αύξηση του ενοικίου των εστιών σε 250 ευρώ σ’ ένα σταδιακό πρόγραμμα ( παρά το γεγονός πως στις εστίες διαμένουν άτομα  βάσει του χαμηλού οικονομικού τους επιπέδου ).

– Θέσπιση πληρωμής 100 ευρώ για μια τετραετία για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων είτε χρησιμοποιούνται είτε όχι.

– Οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής να καταβάλλουν το ποσό των 10 ευρώ το μήνα για χώρο στάθμευσης.

– Οι υπόλοιποι φοιτητές να καταβάλουν το ποσό των 10 ευρώ το χρόνο για χώρους στάθμευσης οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι!

Ως Α.Φ.ΕΠΑΛξη δεν πρόκειται να δεχθούμε την μετατροπή του Δημόσιου και Δωρεάν πανεπιστημίου σε μια επιχείρηση όπου βασικές παροχές και υπηρεσίες ( βλέπε χώρους στάθμευσης κτλ ) θα χρεώνονται ενώ το κοινωνικό του πρόσωπο θα θρυμματίζεται.

Προειδοποιούμε ( όπως αναφέραμε και στην συνεδρία της Φ.Ε.ΠΑΝ για το συγκεκριμένο θέμα ) πως όχι απλά δεν θα ανεχθούμε αλλά πλέον πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας και αν η αλαζονική στάση συνεχίζεται να λάβουμε πιο δυναμικά μέτρα.

Leave a comment