Συνάντηση αντιπροσωπείας ΦΕΠΑΝ με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας.

Στις 23 Μαΐου και ώρα 11:00 υπήρξε συνάντηση με την Φοιτητική Μέριμνα για διάφορα θέματα που απασχολούσαν τόσο την Φοιτητική  Ένωση όσο και θέματα που απασχολούσαν την Φοιτητική Μέριμνα. Στην συνάντηση το παρών της έδωσε και η   Α.Φ. ΈΠΑΛξη όπως ήταν εξάλλου το καθήκον μας προς τους φοιτητές. Πιο κάτω θέλουμε απλά να παρουσιάσουμε συνοπτικά τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, γιατί το θεωρούμε σημαντικό ο φοιτητής να έχει άμεση επαφή και ενημέρωση με τις διεκδικήσεις της Φοιτητικής μας Ένωσης και κατ’ επέκταση να συμμετέχει ενεργά στις διεκδικήσεις του.
Θερινό εξάμηνο:

Ενημερωθήκαμε ότι οι εγγραφές του Θερινού εξαμήνου θα γίνουν μεταξύ 2 και 3 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα για τους τριτοετής και τεταρτοετής φοιτητές ( δηλαδή αυτούς που τέλειωσαν το τρίτο και τέταρτο έτος αντίστοιχα) θα είναι στις 2 του Ιούνη οι εγγραφές και για τους δευτεροετής (αυτούς που έχουν τελειώσει δηλαδή το 1ο έτος) στις 3 Ιουνίου. Έχουν αυξηθεί τα ακροατήρια τόσο για τα μαθήματα κέντρων γλωσσών όσο και για τα μαθήματα αθλητισμού. Το «εξάμηνο» θα διαρκέσει από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 22 Ιουλίου και οι εξετάσεις θα είναι από την επόμενη εβδομάδα του τέλους μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

Banner Web:

Συζητήθηκε το πρόβλημα του banner web το οποίο παρουσιάζει προβλήματα ανταπόκρισης, κατά τις εγγραφές και μας βεβαίωσαν ότι το πρόβλημα το αναγνωρίζουν και θα προσπαθήσουν να το βελτιώσουν πάραυτα. Επίσης, η Φ.Μ. ερωτήθηκε, από τον εκπρόσωπο μας στην ΦΕΠΑΝ, κατά πόσον είναι ασφαλή το νέο είδος υποβολής αξιολογήσεων μέσω του banner web. Ποιό συγκεκριμένα ρώτησε: «Είχαμε λίγο πρόβλημα με αυτό το ζήτημα των αξιολογήσεων καθώς οι φοιτητές ανέπτηξαν φοβίες κατά πόσον είναι ανώνυμες οι αξιολογήσεις ή όχι. Γι αυτό υπάρχει και χαμηλή ανταπόκρηση ίσως από τους ίδιους τους φοιτητές». Υπεύθυνος για το banner web μας διαβεβαίωσε ότι μόνο ο ίδιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο ποιος απάντησε τι, αλλά απ’ εκεί και πέρα οι αξιολογήσεις στέλνονται καθαρά ανώνυμες.

Τέλος, μας διαβεβαίωσαν ότι η Φοιτητική Μέριμνα είναι εδώ για να εξυπηρετεί τους φοιτητές και μόνον, και ο κύριος Παττούρας μας διαβεβαίωσε ότι θα περάσει από την συνεδρία του σώματος για να ενημερώσει και τα 21 μέλη του Δ.Σ. της φοιτητικής μας Ένωσης.

Leave a comment