Μια ζωή λαοπλάνοι, μια ζωή λαϊκιστές…

Από την “ατόφια Ένωση” μέχρι το “Όχι για να τσιμεντώσουμε το Ναι”… Απολαύσετε:

Από το blog του Χρύσανθου Τσουρούλη: Αξιοπιστία και κάλπη… (Δείτε το βίντεο με τον Δημήτρη Χριστόφια να τάσσεται εναντίον της εκ περιτροπής προεδρίας στο blog του Χ. Τσουρούλη).

Είχα γράψει λίγες μέρες πριν πως οι εκλογές στις δημοκρατίες είναι ταυτοχρόνως μια ευκαιρία και μια αφορμή. Είναι η ευκαιρία να βγάλεις αυτούς που θέλεις αλλά και να βγάλεις το άχτι σου με αυτούς που δεν θέλεις. Είναι η αφορμή να αναρωτηθείς πού πάει αυτός ο τόπος αλλά και πού θέλεις εσύ να πάει. Επαναλαμβάνω πως σε αυτή τη μακρόσυρτη προεκλογική περίοδο δεν έχω ακούσει ούτε μία ουσιαστική απάντηση. Πού πάει αυτός ο τόπος; Όλοι παραδέχονται πως πρέπει να σταλούν μηνύματα και για την ακολουθούμενη πολιτική στο Κυπριακό αλλά και στην Oικονομία. Συνεπώς πού θέλουμε να πάει; Κανένας δεν ενδιαφέρεται να απαντήσει. Όλοι σπρώχνονται να μας εξηγήσουν «ποιους» πρέπει να διαλέξουμε, λες και το ζητούμενο δεν είναι ο προορισμός αλλά ποιος θα οδηγεί το… καράβι για την Ιθάκη. Και ούτε κουβέντα φυσικά για την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα.

Είχα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια συνέντευξη για τα 60 ΛΕΠΤΑ. Οι συνεργάτες του με κάθε ευγένεια ανέλαβαν να προωθήσουν το αίτημα και η εντύπωση που απεκόμισα ήταν πως θα γινόταν πριν τις εκλογές. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας τελικά αντί τα 60 ΛΕΠΤΑ προτίμησε την εκλεκτή (και πολύ αγαπητή μου) συνάδελφο Ελίτα.  Συνεπώς η προετοιμασία μου για την εκπομπή μάλλον μένει στο ράφι. Επιλέγω ένα από τα ευρήματα της έρευνας μας για να αντιληφθείτε γιατί αναφέρομαι ειδικά στην αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα, με δεδομένο ότι το πρώτο θέμα της προεκλογικής είναι το Κυπριακό και οι περιβόητες «γενναιόδωρες»προσφορές του Δημήτρη Χριστόφια.

Συμπερασματικά επαναλαμβάνω φορτικά. Πού πάει αυτός ο τόπος; Πού θέλουμε να πάει; Σε όλες τις περιόδους αυτού του… καταραμένου αλλά κι ευλογημένου τόπου σε όλες τις εποχές της Iστορίας, η αγωνία και η δίψα για ζωή μας κρατούσε ζωντανούς. Είμαστε ρε γαμώτo ένας τόπος που διψάει να ζήσει. Αλλά που δεν θέλει πια να ψευτοζεί. Και που χρειάζεται επειγόντως ένα νέο όνειρο. Θα μας το δώσουν κάποιοι; Αυτό να σκεφτούμε πριν πάμε στην κάλπη…

Leave a comment