ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ Η ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

34 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους της 15ης Νοεμβρίου 1983. Η Τουρκία στην προσπάθειά της να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα που δημιούργησε επί του εδάφους με την βάρβαρη εισβολή της στην Κύπρο το 1974, ιδρύει την παράνομη αποσχιστική οντότητα που de facto κρατά την πατρίδα μας διχοτομημένη. Με πρωτεργάτες τον Ραούφ Ντεντκάς και την Τουρκική κυβέρνηση, η Τουρκική πλευρά αμφισβητεί τη νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και προχωρεί σε προσπάθειες νομιμοποίησης των εγκλημάτων που διέπραξε το 1974 και πρωτίτερα.

Στις 18 Νοεμβρίου 1983, μετά την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους ο Ραούφ Ντενκτάς στο Σ.Α του Ο.Η.Ε στη Νέα Υόρκη διαμηνύει τα ακόλουθα: «Για εμάς δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία, η κυβέρνηση στο νότο εκπροσωπεί τους Ελληνοκυπρίους, η κυβέρνηση στο βορρά εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους και προτείνουμε στην Ελληνοκυπριακή πλευρά να καθίσει στο τραπέζι για να εγκαθιδρύσουμε ένα Διζωνικό Δικοινοτικό Ομοσπονδιακό σύστημα…»

Οι Τουρκικοί στόχοι λοιπόν υπήρξαν διαχρονικοί και ξεκάθαροι. Για εμάς το δίκαιο δεν μπορεί να παραγραφεί. Οποιαδήποτε προσπάθεια αναγνώρισης ή αναβάθμισης του ψευδοκράτους αποτελεί παράλληλα προσπάθεια νομιμοποίησης των εγκλημάτων και των τετελεσμένων που δημιούργησε η Τουρκία στην Κύπρο. Για αυτό το λόγο και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε συμφωνία στη βάση της τουρκογενούς και αντιδημοκρατικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Καθοδηγητικός φάρος των αγώνων μας είναι ο διαχρονικός πόθος του Κυπριακού λαού για Λευτεριά και Επιστροφή. Αρνούμαστε να ξεχάσουμε, ο Πενταδάκτυλος μας καρτερεί βουβός με το πανί της ντροπής που τον βαραίνει, να μας θυμίζει έτσι καθημερινά το χρέος μας.

Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΕΠΑΛξης Πανεπιστημίου Κύπρου 15/11/2017

 

Leave a comment