Βανδαλισμοί στο άγαλμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – Ο ύστατος ξεπεσμός

AGALMAELEFTHERIAVANDALISMOI1562017

Το άγαλμα της Ελευθερίας έναντι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, δέχεται στωικά βανδαλισμούς από ανεγκέφαλους εδώ και χρόνια. Τα ποιητικά αίτια αυτών των βανδαλισμών λησμονούν ότι για να είμαστε ελεύθεροι και να μπορούμε να ορθώνουμε τέτοια μνημεία και να μην παιανίζουν ύμνοι βρετανικοί και τούρκικοι, κάποιοι άνθρωποι έδωσαν την ίδια τους τη ζωή. Από ετούτο το μνημείο ακούγονται ακόμη οι φωνές χήρων και ορφανών που έγραψαν ύμνους και θρήνους για την πατρίδα, ακούγονται οι φωνές της μαθητιώσας νεολαίας που με πλήρη αυταπάρνηση βοήθησαν ποικιλοτρόπως τον αγώνα, ακούγονται οι κραυγές των βασανιζόμενων,  ακούγονται οι φωνές των ηρώων μας που με τη  θυσία τους μας δείχνουν τον ορθό πνεύμα που πρέπει να διέπει κάθε μας συμπεριφορά μπροστά σε κάθε πρόβλημα.

Βανδαλίζοντας αυτά τα αγάλματα, ντροπιάζεις τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την δική σου ελευθερία. Ντροπιάζεις τους παππούδες σου, ντροπιάζεις ολόκληρο τον Κυπριακό λαό και τις προηγούμενες γενεές, οι οποίοι στερούμενοι του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας πολέμησαν με πλήρη αυταπάρνηση για την απόκτηση του. Ντροπιάζεις και τον ίδιο σου τον εαυτό, αφού δείχνεις την αγνωμοσύνη και την πνευματική σκλαβιά σου.

Εν αγνοία τους ή όχι, όσοι προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις προσπαθούν να  ρίξουν στην κοίτη της λήθης μια από τις λίγες στιγμές του καθολικού αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού, τη μοναδική λύση για την απελευθέρωση μας.

Γραφείο τύπου Ανεξάρητης Φοιτητικής ΕΠΑΛξης, 15/6/2017

Leave a comment