15 Νοεμβρίου 2016 – 33 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

15049995_10209150810619748_149935580_n

15 Νοεμβρίου 1983, η Τουρκία μετά από την εισβολή και τα οργανωμένα εγκλήματα σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού προχωρεί ακάθεκτη στους στρατηγικούς σχεδιασμούς που εκπόνησε από την δεκαετία του ΄50 και ανακηρύσσει μαζί με τον Ραούφ Ντεκτάς το παράνομο ψευδοκράτος στην κατεχόμενη πατρίδα μας.

Έπειτα λοιπόν την ύστατη υποχώρηση της πλευράς μας για επανέναρξη δικοινοτικών συνομιλιών μετά την εισβολή και τον έσχατο συμβιβασμό αποδοχής Ομοσπονδιακής λύσης (που ήταν κόκκινο πανί μέχρι το 1974 ενώ τώρα βαφτίστηκε ως «δίκαιη» και «βιώσιμη» «λύση») στα κοινά ανακοινωθέντα 1977 και 1979, η Τουρκία θα τα καταπατήσει και αυτά στις 15 Νοεμβρίου 1983. Από τότε μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν έχει κάνει βήμα πίσω στα επεκτατικά σχέδια της ενώ η δική μας πλευρά συνεχώς υποχωρεί, συμβιβάζεται και στην προσπάθεια να εξευρεθεί μια οποιαδήποτε λύση ταυτίζει πολλές φορές τις θέσεις της με τις Τουρκικές.

Όλα αυτά δεν άφηναν ούτε πρέπει να αφήνουν αδιάφορη τη νεολαία του τόπου μας και ιδιαίτερα τους μαθητές και τους φοιτητές. Για ακόμη μια χρονιά οι αυτόνομοι μαθητές και φοιτητές ήταν εκεί! Στα οδοφράγματα της ντροπής και του αίσχους, μπροστά στον κλέφτη (και όχι χρήστη), μπροστά στον κατακτητή (και όχι εταίρο), μπροστά στο παράνομο ψευδοκράτος (και όχι μελλοντικό «Τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο»). Ωραία και ακομμάτιστα λοιπόν, όπως αρμόζει στη νεολαία που μεγάλωσε με πρότυπα τον Πετράκη Γιάλλουρο και τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη! Μαθητές και φοιτητές ήταν μπροστά στο οδόφραγμα με μια γαλανόλευκη στο χέρι φωνάζοντας ξανά πως ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ και ότι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ, ενώ βροντοφώναξαν ξανά πως λύση δεν είναι το έκτρωμα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αλλά η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των κατεχόμενων εδαφών μας.

Ελπίζουμε πως είναι η τελευταία χρονιά που μας βρίσκει μπροστά στα οδοφράγματα του αίσχους, αλλά όποτε χρειαστεί θα είμαστε ΕΚΕΙ και ταυτόχρονα δίνουμε υπόσχεση πως όσοι προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Μια ζωή εμπόδιο στα ανθελληνικά σχέδια τους, μια ζωή Ελλιές τζιαι τερατσιές πάστο ρότσον τους!

Γραφείο Τύπου Α.Φ ΕΠΑΛξης

 

Leave a comment