Δελτίο τύπου για τις χθεσινές δηλώσεις Χριστοφίδη του ΑΚΕΛ

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Δεν μας προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά στην απελπισμένη προσπάθεια συλλογής ψήφων, άλλο ένα στέλεχος του ΑΚΕΛ προχώρησε σε λασπολογίες εις βάρος του αυτόνομου ενωτικού χώρου. Αυτή τη φορά ο υποψήφιος βουλευτής Χρίστος Χριστοφίδης, αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή (https://www.youtube.com/watch?v=VFmqUOR8ZwQ στο 59:00)  για παλαιά στελέχη του χώρου, τα οποία σήμερα πολιτεύονται σε διάφορους κομματικούς σχηματισμούς.

Πρώτα απ΄όλα ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά πως η Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη δεν έχει στηρίξει και ούτε θα στηρίξει κανένα πολιτικό κόμμα. Καταλαβαίνουμε όμως την αδυναμία του ΔΗΣΑΚΕΛ και των άλλων κομματικών να κατανοήσουν την έννοια της αυτονομίας. Τα συγκεκριμένα άτομα από τα γεννοφάσκια τους έχουν ενταχθεί σε ένα κομματικό μηχανισμό με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό και κομματικό συμφέρον τους, προσπαθώντας να βάλουν τις δικές τους παρωπίδες και στη νέα γενιά. Εμείς όμως είμαστε περήφανοι για το δρόμο που επιλέξαμε και οι όποιες άθλιες και ανυπόστατες προσπάθειες σάς να βρείτε ανύπαρκτες σχέσεις μας με τον οποιονδήποτε, μόνο γελοίες μπορούν να φανούν.

Ο κ. Χριστοφίδης παράλληλα κατηγόρησε τις αυτόνομες παρατάξεις επειδή ακολουθούν την ιδέα της Ένωσης μετά το προδοτικό χουντικό πραξικόπημα και την βάρβαρη τουρκική εισβολή. Εμείς υποστηρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία ως υπαρκτή ιστορική ανάγκη η οποία δεν έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της Ένωσης. Η Ένωση κ. Χριστοφίδη δεν εκφράζει καμιά επιθυμία κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά την δικαίωση των αγώνων, των ηρώων και την εθνική ολοκλήρωση του Ελληνισμού.  Δεν έχουμε μόνο συμφέρον, αλλά πρώτιστα καθήκον και χρέος να κρατήσουμε την φλόγα του Ελληνισμού στην Κύπρο άσβεστη.

Αντιθέτως εσείς και το ΔΗΣΑΚΕΛ είστε οι πρώτοι που πολεμάτε με σθένος για την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και μεταβολή της σε ένα δυσλειτουργικό μόρφωμα συγκυριαρχίας με τους φασίστες και δικτάτορες εισβολείς μας . Υποστηρίζετε με αφέλεια τους σταθερούς στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας στην Κύπρο και φυσικά σαν γνήσιοι «αντιιμπεριαλιστές», τους αγγλοαμερικανικούς σχεδιασμούς στο κυπριακό για λύση ομοσπονδίας. Μήπως κάποιοι άλλοι πετούν στα ουράνια όταν βλέπουν στον έσχατο συμβιβασμό της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας την «ιδεατή», «βιώσιμη» και «λειτουργική λύση»; Εάν εσείς είστε πρόθυμοι να ξεγράψετε την ιστορία του τόπου και να δώσετε συγχωροχάρτι στην Τουρκία μην ζητάτε το ίδιο και από εμάς. Οι δικές μας θέσεις στο κυπριακό ήταν ανέκαθεν σταθερές και τεκμηριωμένες  σε αντίθεση με την δική σας «ανανέωση» και «εκσυγχρονισμό» όπως αποκαλείτε τις μεταβολές των θέσεων του ΑΚΕΛ, οι οποίες μεταφράζονται καλύτερα με το «όπου φυσά ο άνεμος».

Η Ένωση είναι η ταυτότητα του κυπριακού Ελληνισμού και γι αυτήν θυσιάστηκαν οι Κύπριοι. Για την πραγματική «χρεοκοπημένη φιλοσοφία», δηλαδή τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία σας δεν είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί και να θυσιαστεί κανείς. Ίσως μόνο εσείς.

Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης

Leave a comment