12 χρόνια μετά το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν

untitled

Συμπληρώνονται σήμερα 12 χρόνια από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, όταν τέθηκε ενώπιον του Κυπριακού Ελληνισμού το σχέδιο Ανάν ως λύση του Κυπριακού. Το 76% του λαού μας απέρριψε το σχέδιο, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους εντός και εκτός Κύπρου υποστηρικτές του, ότι ο συμβιβασμός με τον τουρκικό επεκτατισμό ήταν και είναι καταστροφικός για τη φυσική και εθνική μας ύπαρξη.

Δυστυχώς όμως το ΟΧΙ του 2004 δεν αξιοποιήθηκε όπως θα έπρεπε απο την κυπριακή και ελλαδική πολιτική ηγεσία, η οποία όφειλε να αποκηρύξει τη ρατσιστική και άδικη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και να θέσει στο δημόσιο διάλογο μια εναλλακτική πρόταση. Τόσο ο Τάσσος Παπαδόπουλος με τη συμφωνία της 8 Ιουλίου 2006 όσο και τα κοινά ανακοινωθέντα Χριστοφια  – Ταλάτ του 2008 και Αναστασιάδη  –  Έρογλου του 2014, συνέχισαν την ιδια πολιτική γραμμή, η οποία έχει τις ρίζες της στην ηττοπάθεια της τραγωδία του 1974.

Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη καλούμε τον κυπριακό λαό σε εγρήγορση. Οι μήνες που έρχονται είναι εξαιρετικά κρίσιμοι. Εάν χρειαστεί θα ξαναπούμε ΟΧΙ.

Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης

Leave a comment