Οφειλόμενη απάντηση στη ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννηση

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη οφείλουμε να απαντήσουμε στην ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης του ΔΗΚΟ Αναγέννησης, όπου γίνεται αναφορά στις παρατάξεις του ΕΦΑΕΦΠ. Συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου της ΝΕΔΗΚ εκδόθηκε με αφορμή τη διαμάχη μεταξύ του προέδρου της ΝΕΔΗΣΥ Πέτρου Δημητρίου και του προέδρου της ΠΟΦΕΝ Χρίστου Στρόππου – ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ στη Λευκωσία – αναφορικά με την κρατική χορηγία προς τις νεολαίες. Η ανακοίνωση της ΝΕΔΗΚ μεταξύ άλλων αναφέρει για τον Πέτρο Δημητρίου ότι «Διατυμπανίζει ότι θα αποσπάσει την κρατική χορηγία που λαμβάνουν άλλες φοιτητικές παρατάξεις και θα την μεταφέρει στην ακροδεξιά φοιτητική παράταξη του ΕΛΑΜ και στις ενωτικές φοιτητικές παρατάξεις του ΕΦΑΕΦΠ, συνηγορώντας υπέρ του επιπέδου της δράσης τους και υπέρ των θέσεων που εκφράζουν.»

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε προς τη ΝΕΔΗΚ και τους άλλους κομματικούς ότι ουδεμία ταύτιση απόψεων υπάρχει μεταξύ των παρατάξεων του ΕΦΑΕΦΠ και του ΕΛΑΜ ή της ΝΕΔΗΣΥ. Καλά θα κάνουν την επόμενη φορά που θα αναφερθούν λοιπόν σε εμάς να κάνουν τον απαραίτητο διαχωρισμό. Συνεχίζοντας, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι, τη φετινή χρονιά ο ΕΦΑΕΦΠ δεν έλαβε ούτε σέντ ως κρατική χορηγία τη στιγμή που ο Αγώνας και η Αναγέννηση , «οι άλλες παρατάξεις», έλαβαν συνολικά το ποσό των 35000 ευρώ. Ακόμα, πρέπει να θυμίσουμε στους Δηκοϊκούς καρεκλοκένταυρους οι οποίοι το 2013 και μέχρι την εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου στην ηγεσία του ΔΗΚΟ συνεργάζονταν με την Πρωτοπορία στην ΠΟΦΕΝ , ενώ από το 2014 μέχρι και σήμερα συνεργάζονται με την Προοδευτική, ακολουθώντας την γραμμή του κόμματος αναφορικά με ποια παράταξη θα συνεργαστούν, να μην εξοργίζονται με τον μέχρι πριν 2 χρόνια συνοδοιπόρο τους.

Οι φοιτητικές παρατάξεις του ΕΦΑΕΦΠ χωρίς κονδύλια και μέσα στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που περνά ο τόπος μας, κατάφεραν να συνεχίσουν το έργο τους. Ο απαξιωτικός τρόπος που αντιμετωπίζει η ΝΕΔΗΚ το επίπεδο και τις θέσεις μας είναι τουλάχιστον γελοίος. Ποιος άλλος πολιτικός χώρος έχει να επιδείξει έργο όπως η διαφώτιση της κοινωνίας μέσα από πολιτικές εκδηλώσεις, οι παρεμβάσεις σε εκδηλώσεις σημαντικών για τις τύχες του κυπριακού ξένων αξιωματούχων αλλά και οι πορείες μνήμης και σεβασμού σε ανθρώπους που θυσιάστηκαν για ένα καλύτερο αύριο; Τέλος οι θέσεις που εκφράζουμε είναι προϊόν πολιτικού διαλόγου και ιστορικής εμπειρίας και συνοψίζονται στο εξής: η λύση του Κυπριακού περνά μόνο μέσα από την Απελευθέρωση του τόπου μας και την αποκατάσταση του δικαίου. Αντιθέτως η λύση ομοσπονδίας την οποία εκπροσωπείτε εσείς και το κομματικό κατεστημένο, είναι ξένη προς τούτο τον τόπο αφού παραγνωρίζει το σύνολο των πτυχών που συγκροτούν το κυπριακό ζήτημα.

 Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης

Leave a comment