Με ευθύνη Αναστασιάδη η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Η επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στο Νταβός στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, μόνο θετικά αποτελέσματα δεν έχει με βάση τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί. Κατόπιν πρόσκλησης του κυρίου Άιντα στο Νταβός παρευρέθηκε και ο κατοχικός ηγέτης Ακιντζί παρά το γεγονός ότι εκεί συμμετέχουν όσοι έχουν ιδιότητα αρχηγού κράτους ή κυβέρνησης.

Καταρχάς, και μόνο η φυσική παρουσία του Ακιντζί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αποτελεί σημαντική πολιτική αναβάθμιση του ιδίου αλλά και του κατοχικού μορφώματος το οποίο εκπροσωπεί. Πέραν από αυτό, η προσφώνηση επί ίσοις όροις  τόσο του Αναστασιάδη, όσο και του Ακιντζί ως «Your Excellencies», σε συνδυασμό με τη διαχρονική λεκτική διατύπωση του κυρίου Άιντα η οποία αναφέρεται σε «Two Leaders», αναβάθμισε το κύρος και την εικόνα του Ακιντζί στη Διεθνή Κοινότητα. Παράλληλα τοποθέτησε τον Αναστασιάδη στο ίδιο βάθρο με τον κατοχικό ηγέτη, παραγράφοντας με αυτό τον τρόπο την ιδιότητά του ως προέδρου της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι συγκεκριμένες προσφωνήσεις είναι ξεκάθαρο ότι παρουσίασαν τους Αναστασιάδη και Ακιντζί ταυτόχρονα σε ηγέτες κοινότητας αλλά και αρχηγούς κρατών, γεγονός που αποτελεί την σταδιακή εξίσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την παράνομη «ΤΔΒΚ».

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η συνάντηση στο Νταβός αποτελεί συνέχεια των αδιάκοπων υποχωρήσεων της ελληνικής πλευράς αφού έχει επιτευχθεί μία ακόμη πράξη υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας με υπαιτιότητα του ίδιου του προέδρου Αναστασιάδη.

Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης

 

Leave a comment