Δελτίο τύπου για την ποινικοποίηση της μη αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM

Ο πρόεδρος της Βουλής Γ.Ομήρου κατέθεσε πρόταση νόμου για ποινικοποίηση της μη αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους. Η πρόταση νόμου στην επιτροπή νομικών της Βουλής είχε την ομόφωνη στήριξη των κομμάτων αλλά ανατράπηκε την τελευταία στιγμή λόγω παρεμβάσων και απο το προεδρικό.

Tόσο ο ΔΗΣΥ που βουλευτές του επικαλέστηκαν «πιθανή αντίδραση των Τουρκοκυπρίων» όσο και το ΑΚΕΛ που πρόβαλε ενστάσεις «για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο περιστασιακές πλειοψηφίες στη Βουλή να εγκρίνουν αποφάσεις ή ψηφίσματα για συγκεκριμένα γεγονότα, η άρνηση των οποίων θα αποτελεί άπαξ και διά παντός ποινικό αδίκημα.» Και όλο αυτό ενώ έχει προγραμματιστεί επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Αρμενικής Βουλής στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα.

Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη καταγγέλουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια των κομμάτων του διπολισμού και της διαφθορας και ζητούμε όπως ψηφίσουν ομόφωνα τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου. Οι Αρμένιοι όπως και όλοι οι λαοί της Μικράς Ασίας έχουν υποστεί διώξεις, σφαγές και πραγματικές γενοκτονίες από τους Τούρκους και θα πρέπει ως Έλληνες αλλά και ως δημοκρατικοί πολίτες να δείξουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο μαρτυρικό αυτό λαό.

Γραφείο Τύπου
Α.Φ.ΈΠΑΛξης

Leave a comment