Δελτίο τύπου για την κομματοκρατία – τρομοκρατία της Γ.Σ

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Σόδομα και Γόμορρα στην χθεσινή Γενική Συνέλευση του πανεπιστημίου μας. Είμαστε συνηθισμένοι στις Γενικές Συνελεύσεις να βλέπουμε κυρίως τις δύο μεγάλες παρατάξεις Πρωτοπορία(ΔΗΣΥ) και Προοδευτική(ΑΚΕΛ), να κοκορομαχούν για ζητήματα που αφορούν άμεσα τους φοιτητές, και να μην καταλήγουν σε κάποιο αποτέλεσμα, συντηρώντας έτσι τον ΤΥΦΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ που τους διακατέχει.

Εν τούτοις όμως η χθεσινή Γενική Συνέλευση ήταν το αποκορύφωμα του αντιδημοκρατισμού και της ανυπαρξίας πολιτικού πολιτισμού, από τα δύο αυτά παραμάγαζα των κομμάτων τους, που έχουν καταστρέψει το φοιτητικό κίνημα αλλά και την κοινωνία μας.

Η Πρωτοπορία στη θεματική ενότητα για τα φοιτητικά ζητήματα, έφερε πρόταση για οριζόντια ψηφοφορία και καλούσε τις υπόλοιπες παρατάξεις να στηρίξουν τη θέση της, ούτως ώστε να μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα και να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές. Ως γνήσια Δημοκρατική και Ανεξάρτητη Φοιτητική Παράταξη, έχουμε ως πάγια θέση μας την οριζόντια ψηφοφορία ως μέτρο εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και θα την στηρίξουμε ανεπιφύλακτα.  Η πρόταση όμως θα έπρεπε να είχε συζητηθεί πρώτα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΠΑΝ ώστε να συνάδει με το καταστατικό ίδρυσης της. Εκεί η κάθε παράταξη μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια να προτείνει θέσεις και να ακολουθήσει ένας γόνιμος και καρποφόρος διάλογος. Ο τρόπος με τον οποίο η Πρωτοπορία προσπάθησε να περάσει την θέση για οριζόντια ψηφοφορία είναι τουλάχιστον άκαιρος αλλά και ύπουλος. Από την άλλη η Προοδευτική αντικρούοντας την εν λόγω θέση για ψήφιση από την Γ.Σ, ως αντικαταστατική προχώρησε σε ένα φαύλο κύκλο άσκοπων, επαναλαμβανόμενων τοποθετήσεων, τροφοδοτώντας την αντιπαράθεση που αναπόφευκτα θα έφερνε την σύγκρουση. Έτσι ξεκίνησαν οι κοκορομαχίες, με υποκινητές τα έμμισθα κομματικά στελέχη των δύο παρατάξεων.

Σε αυτή την απαράδεκτη και ντροπιαστική για το φοιτητικό κίνημα κατάσταση, εμείς ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη δεν μείναμε απαθείς. Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες για γεφύρωση της διαφοράς, και αφού βλέπαμε ότι τα δύο κομματικά παραμάγαζα του ΔΗΣΑΚΕΛ αυτοσυντηρούνται μέσω της δικής τους αντιπαράθεσης, αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε μη ανεχόμενοι τον εμπαιγμό και τις αντιδημοκρατικές μεθόδους που εφαρμόζονταν.

Μετά την αποχώρηση μας, στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης, η Πρωτοπορία και η Προοδευτική συνέχισαν τους διαπληκτισμούς και κάπου εκεί η γραμματέας της ΦΕΠΑΝ, στέλεχος της Προοδευτικής άρπαξε ΠΑΡΑΤΥΠΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης και τράπηκε σε άτακτη φυγή, μετά από οδηγίες που έλαβε από την παράταξή της, με σκοπό να διακοπεί η όλη διαδικασία. Αμέσως, στελέχη της Πρωτοπορίας έτρεξαν με σκοπό να πάρουν στα χέρια τους τα πρακτικά αλλά και την κατάσταση. Κατά την διάρκεια του κυνηγητού, στελέχη της Προοδευτικής, άνοιγαν τις πόρτες ως δια μαγείας. Τότε ακολούθησαν συμπλοκές και ανταλλαγές γροθιών μεταξύ στελεχών των δύο παρατάξεων-κομμάτων. Μετά τα προαναφερθέντα αίσχη, αποχώρησε η Προοδευτική, ο Αγώνας (ΕΔΕΚ) και η Αναγέννηση (ΔΗΚΟ) ΕΝΩ η Πρωτοπορία παρέμεινε στη Γενική Συνέλευση και συνέχισε να ψηφίζει τα δικά της θέματα ΜΟΝΗ ΤΗΣ!!!!!!!!!!

 ΑΥΤΟΙ είναι λοιπόν, που θα σε πρήξουν να τους ψηφίσεις. ΑΥΤΟΙ που έχουν καταπατήσει κάθε δημοκρατικό θεσμό. ΑΥΤΟΙ που θα συνεχίσουν τα ίδια παρατράγουδα, μόνο και μόνο, για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.

Εμείς συνεχίζουμε με μοναδικό μας φάρο την Δημοκρατία και την Ελευθερία του Λόγου.

Στις 19 Μαρτίου ψηφίζουμε Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη για Δημοκρατική και Αυτόνομη ΦΕΠΑΝ!

Leave a comment