Δελτίο τύπου για την απαράδεκτη ενέργεια του Κωστάκη Κουτσοκούμνη

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Καταδικάζουμε απερίφραστα την μετάβαση του προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη στα κατεχόμενα , όχι μόνο διότι αναγνώρισε την «Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου » και το «πρωτάθλημα» της δίνοντας το «κύπελλο πρωταθλητή» στην ομάδα της Λεύκας, αλλά και επειδή αναγνώρισε το ίδιο το ψευδοκράτος φωτογραφιζόμενος μειδιάζοντας μπροστά από το σύμβολο του.

Η ενέργεια αυτή του Κωστάκη Κουτσοκούμνη αποτελεί προσβολή για όλους τους Έλληνες πρόσφυγες, σκλαβωμένους και αγνοούμενους της Κύπρου αλλά και για όσους θυσιάστηκαν μαχόμενοι το καλοκαίρι του 1974 για να σταματήσουν τις τουρκικές ορδές. Η πρόκληση στρέφεται και κατά των ποδοσφαιρικών μας σωματείων που βρίσκονται στην προσφυγιά, μακριά από τις φυσικές τους έδρες.

Η ενέργεια του Κ.Κουτσοκούμνη και η κατάληξη της, αποτελούν εξόφθαλμη απόδειξη ότι η λεγόμενη επαναπροσέγγιση είτε μέσω μη κρατικών δρώντων είτε μέσω των θεσμικών οργάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί πεδίο προώθησης των πάγιων πολιτικών στόχων της Τουρκίας. Έτσι τεχνηέντως κάθε φορά προσπαθεί και πετυχαίνει την σταδιακή αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Συνεπώς,  καλούμε τον πρόεδρο της ΚΟΠ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια του και να παραιτηθεί του αξιώματος του.

 

Γραφείο Τύπου
Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης

Leave a comment