Δελτίο τύπου για την ημερίδα του ΤΕΠΑΚ με ομιλητή τον Ταλάτ

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Αφορμή για την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης, αποτελεί η λανθασμένη και επικίνδυνη επιλογή της διεύθυνσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, να διοργανώσει αύριο 26 Μαρτίου μαζί με άλλους οργανισμούς, εκδήλωση με θέμα την επανένωση της Κύπρου, όπου κύριος ομιλητής θα είναι ο τέως κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην εγκάθετος της Άγκυρας, στις 19 Φεβρουαρίου ήταν καλεσμένος από το ιδιωτικό πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, ως κύριος ομιλητής σε εκδήλωση για τις προοπτικές επανένωσης της Κύπρου.

Είναι φανερό ότι η διεύθυνση του ΤΕΠΑΚ εθελοτυφλεί εκουσίως μπροστά στην κατοχή της πατρίδας μας εδώ και 40 χρόνια, προσπαθώντας να περάσει το μήνυμα της επανένωσης  επιστρατεύοντας μάλιστα και τον πρώην εγκάθετο της Τουρκίας. Τον Μεχμέτ Αλι Ταλάτ που μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος προς τους Ελληνοκυπρίους τον Σεπτέμβριο του 2009 είπε: «Θυμηθείτε τι έκανε η Τουρκία το 1964 για να προστατεύσει τους Τουρκοκυπρίους». Τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ που τον Δεκέμβριο του 2009 ειρωνευόταν τους Κύπριους φοιτητές που διαδήλωναν ειρηνικά έξω από το London School of Economics για την συνεχιζόμενη κατοχή, την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προσφυγιά και τους αγνοούμενους.

Ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη λοιπόν καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές διότι γίνονται χωρίς ορθολογική σκέψη και προηγούμενη μελέτη από τους υπεύθυνους των ανώτατων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του τόπου μας. Η πρόσκληση του πρώην κατοχικού ηγέτη στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, από τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όχι μόνο αναβαθμίζει την νομική υπόσταση των εκπροσώπων της κατοχής υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά συνεχίζει να ενισχύει τις αποδεδειγμένα αποτυχημένες επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις ως μέτρο για επίλυση του κυπριακού αγνοώντας ότι το πρόβλημα είναι η συνεχιζόμενη κατοχή. Δηλώνουμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις, μόνο ζημιά προκαλούν στο εθνικό μας ζήτημα καθώς ετοιμάζουν το έδαφος για την οριστική αποδοχή εκ μέρους του λαού μας, μιας απαράδεκτης, άδικης και αντιδημοκρατικής λύσης.

Καλούμε όλους τους εθνικά σκεπτόμενους πολίτες να παρευρεθούν στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Α.Φ.Κ Νίκη ΤΕΠΑΚ αύριο 26 Μαρτιου 2014 στις 18:00 στην πλατεία Ηρώων.

Leave a comment