Νικητές για άλλη μια φορά! Εκλογές Φ.Ε.ΠΑΝ 2013

banner 2013

Με περηφάνια αλλά και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αποκτούμε πλέον, μας ανακοινώθηκε πως οι συμφοιτητές μας όχι απλά εκτιμούν, στηρίζουν και ταυτίζονται με τους αγώνες μας, αλλά έστειλαν στην Φ.Ε.ΠΑΝ ακόμη ένα Ακκομάτιστο, Αυτόνομο, Αντιομοσπονδιακό φοιτητή!  Πιο συγκεκριμένα τα χτεσινά αποτελέσματα των  φοιτητικών εκλογών του Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν ως εξής:

Α.Φ.Ε ( Αυτόνομοι ): 273 Ψήφοι 8,16% (+1,88) 2 ΕΔΡΕΣ

Πρωτοπορία ( ΔΗΣΥ): 1401 Ψήφοι 41,88% (-6) 9 ΕΔΡΕΣ

Προοδευτική ( ΑΚΕΛ ): 1224 Ψήφοι 36,59% (+2,18%) 7 ΕΔΡΕΣ

Αγώνας ( ΕΔΕΚ ) 337 Ψήφοι 10,07% (+2,78) 2 ΕΔΡΕΣ

Ανναγένηση ( ΔΗΚΟ ) 110 Ψήφοι 3,29% (-0,83) 1 ΈΔΡΑ

Σε μια περίοδο που οι αντιστάσεις της κοινωνίας και δυστυχώς του φοιτητικού κινήματος είναι μειωμένες ως και ανύπαρκτες, εμείς δεσμευτήκαμε να συνεχίσουμε να πράττουμε ότι πράττουμε επί τόσα χρόνια. Να αγωνιζόμαστε για τον φοιτητή και την πατρίδα. Είμαστε αυτοί που πιστεύουμε πως τα δίκαια του λαού μας και της κοινωνίας θα πρέπει να διασφαλίζονται και να προστατεύονται σαν κόρη οφθαλμού. Είμαστε εμείς που απορρίπτουμε τη μη βιώσιμη, ρατσιστική, αντεθνική και άδικη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας απαιτώντας την απελευθέρωση της πατρίδα μας. Είμαστε εμείς που δεν θα προδώσουμε ποτέ τις αρχές μας , την πατρίδα μας και τον φοιτητή!

Συναγωνιστές,

Συγχαρητήρια για την μάχη που δώσατε! Συγχαρητήρια που βρίσκεστε εδώ, στο σπίτι σας, στον χώρο που μας ενώνει η αγάπη για την πατρίδα μας. Που αφήσατε πίσω ιερές αγελάδες, κομματικά τέρατα και μάντρες και ακολουθήσατε τον δύσκολο αλλά τίμιο και ειλικρινή δρόμο μας! Ας κινηθούμε σαν μια γροθιά μπροστά για κάνουμε πράξη τα όσα οραματιζόμαστε. Οι στιγμές είναι δύσκολες αλλά δεν υπήρξαμε ποτέ ριψασπίδες! Η εχθεσινή μέρα ήταν για μας μια όπως τις άλλες. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Συμφοιτητές,

Δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά τη δυνάμικη που μας δώσατε. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και υποστήριξή σας και υποσχόμαστε πως θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αυτονόμηση της Φοιτητικής Ένωσης, η οποία μακριά από κομματικές παρωπίδες, θα γίνει το κίνημα που όλοι επιθυμούμε. Το κίνημα που μας εκπροσωπεί!

Ταυτόχρονα δηλώνουμε πως η αντιομοσπονδιακή φωνή γίνεται ακόμη πιο δυνατή. Μια φωνή που διεκδικεί τα δίκαια της πατρίδας μας και που δηλώνει πως μένει πιστή στις τρεις λέξεις που περιβάλλουν το έμβλημα μας. ΠΑΤΡΙΔΑ – ΤΙΜΗ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Θέλουμε, πάντως, να ξεκαθαρίσουμε: Η χθεσινή επιτυχία δεν μας αποπροσανατολίζει επ ουδενί! Οι στιγμές που περνά η χώρα μας είναι από τις κρισιμότερες διαχρονικά. Ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω μας και έχουμε επίγνωση των καθηκόντων μας. Να ξέρουν όλοι ότι θα είμαστε ξανά στους δρόμους, ξανά στις Επάλξεις, θα αφήσουμε ξανά τις αίθουσες των πανεπιστημίων για να σταθούμε μπροστάρηδες στην πάλη του λαού μας ενάντια στις ξένες επιβουλές.

Έλληνες,

Σταθείτε ενωμένοι στη νέα δοκιμασία που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Με ενότητα, αγώνα και πάνω απ’ όλα πατριωτισμό, θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια της Μέρκελ και των “φίλων” μας της Ευρώπης. Στραφείτε προς τις ρίζες μας, αγκαλιάστε την ιδέα του Ελληνισμού, κάνετε προσκύνημα στα φυλακισμένα μνήματα για να πάρετε αέρα ελευθερίας και πορευθείτε τον ωραίο αγώνα… Όσο και να μας πιέσουν οικονομικά, όσο και να μας εξαθλιώσουν, η πίστης στις αρχές μας, η επαφή με τις ρίζες μας, είναι ικανές να μας κρατήσουν ζωντανούς σαν εθνική οντότητα!

Με ευγνωμοσύνη στους συμφοιτητές μας που μας στήριξαν και με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν να μείνουν στους δρόμους, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

“Είτε μία, είτε δυο την Ιδέα δεν την χάνω, δεν την σβήνω!”

Leave a comment