Περι των τμηματικών εκλογών

Σε λιγότερο από μια μέρα θα διεξαχθούν οι τμηματικές εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Για μας είναι μια αρκετά σημαντική διαδικασία αλλά δεν είναι ούτε η αρχή και το τέλος του αγώνα μας. Στόχος μας ήταν και αποτελεί η όσο το δυνατό πιο ορθή και αυτόνομη εκπροσώπηση της φοιτητικής κοινότητας.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, και πρώτος εγώ, ούτε την απόλυτη ορθότητα ορισμένων απόψεων μας. Άλλωστε αυτό είναι και το βασικότερο κομμάτι μιας όσο το δυνατό πιο ορθής πρώτα ανθρώπινης και ακολούθως συνδικαλιστικής πορείας. Όμως οφείλω να αναφέρω και να ξεκαθαρίσω. Ουδέποτε υπήρξαμε κομματικά φερέφωνα ή κομματικά ελεγχόμενοι. Ουδέποτε υπήρξαμε υποκινούμενοι για κάτι. Και ουδέποτε θα το πράξουμε.

Είμαστε οι απλοί καθημερινοί φοιτητές με όλους τους προβληματισμούς που φέρει μαζί του ο καθένας. Που άφησαν το σύνολο, τη μάζα και προχώρησαν στην δική τους πρώτα ατομική και μετά συλλογική αυτονομία. Που αποφάσισαν να εργαστούν από μια θέση που δεν καταλήγει είτε στα γραφεία κάποιου κόμματος είτε στην απλή καταμέτρηση ψηφοδελτίων.

Είμαστε περήφανοι για την μέχρι τώρα πορεία μας. Για τα επιτεύγματα μας και την δράση μας. Και θα συνεχίσουμε. Γιατί για εμάς η εξυγίανση του πανεπιστημίου σημαίνει την πρόοδο της φοιτητικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. Και σ’ αυτό το δρόμο θα πορευτούμε ακόμα και αν αυτό σημαίνει το να χάνουμε προσωπικό χρόνο ή και ακόμα να επικρινόμαστε! Άλλωστε το περνάμε συνεχώς αυτό και παραμένουμε το ίδιο ισχυροί!

Προς του συναγωνιστές μου,

Μείνετε σταθεροί και αγνοί μέχρι το τέλος. Συνεχίστε με πάθος να αγωνίζεστε για αυτό που οραματιστήκαμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί… Μια ελεύθερη πατρίδα, ένα καλύτερο αύριο, μια δίκαιη κοινωνία, μια δυναμική νεολαία! Η Πέμπτη είναι μια συνηθισμένη μέρα όπως τις άλλες. Γιατί ο αγώνας μας είναι συνεχής και ανιδιοτελής. Και σίγουρα μια κάλπη δεν μπορεί να τον περιορίσει!

Καλό αγώνα σ’ όλους μας

Πρόεδρος της Α.Φ.ΕΠΑΛξης
Γιώργος Γεωργίου

Leave a comment