Εκλογή νέου Δ.Σ ΑΦΕΠΑΛξης

Στις 26 Μαΐου έλαβε χώρα η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ανεξάρτητης Φοιτητικής Έπαλξης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το τέλος και αυτού του ακαδημαϊκού έτους μας βρίσκει για ακόμη μια φορά στις επάλξεις του αγώνα, εκεί που συνειδητά επιλέξαμε να αγωνιστούμε για το καλό του φοιτητή και της πατρίδας.

Ο αγώνας δεν σταματά ποτέ. Η σημαία της αντίστασης δεν υποστέλλεται. Σε μια περίοδο εθνικής κρίσης, κοινωνικής κατάπτωσης και οικονομικής εξαθλίωσης, εμείς συνεχίζουμε να πορευόμαστε με το κεφάλι ψηλά. Αμετάθετος στόχος της δράσης μας αποτελεί η συμβολή στους αγώνες για Ελευθερία και Δικαιοσύνη της πατρίδας μας και η αντίσταση σε κάθε προσπάθεια για ξενόφερτες, δυσλειτουργικές, αντεθνικές λύσεις του κυπριακού προβλήματος που θα υποθηκεύουν και θα απειλούν το μέλλον μας. Σαν νεολαία απαιτούμε τη διασφάλιση των βασικών μας ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και της εθνικής μας αξιοπρέπειας, η οποία δεν παζαρεύεται.

Ταυτόχρονα μέσα από τον αυτόνομο – ακομμάτιστο χαρακτήρα μας αγωνιζόμαστε για την ενδυνάμωση του φοιτητικού κινήματος ώστε δυναμικά να διεκδικεί την επίλυση των φοιτητικών προβλημάτων αλλά και για να μπει φραγμός στην ανεξέλεγκτη κομματική παρεμβατικότητα που διχάζει τους φοιτητές.

Τονίζουμε, με τη σειρά μας, τη δυσαρέσκεια μας για την πρόθεση των αρχών του πανεπιστημίου Κύπρου όσο αφορά την αύξηση του ενοικίου στις Φοιτητικές Εστίες και επαναλαμβάνουμε, όπως κάναμε και παλαιότερα στην πρόθεση αυτή των πρυτανικών αρχών, πως δεν θα αποδεκτούμε σε καμία περίπτωση τα λάθη των κυβερνώντων και της οικονομικής κρίσης να τα επωμιστεί η νεολαία και ιδίως οι ευπαθέστερες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες.

Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο ζήλο, με στόχο να προασπίσουμε τα δίκαια του φοιτητή και της πατρίδας μας. Γιατί εμείς είμαστε απλοί φοιτητές και όχι κομματικά στελέχη!

Εκ μέρους του νέου Δ.Σ, ο πρόεδρος, Γιώργος Γεωργίου

*Για να δείτε το νέο διοικητικό συμβούλιο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: http://epalxi.net/?page_id=167

Leave a comment