ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ: Τρίτη ειρηνευτική επιχείρηση

Σχολιάζει ο Τζαφέρ Ελκίν, πολιτικός σχολιαστής του “Μπαϋράκ”, αναφορικά με τις ενέργειες ΑΚΕΛ – Κληρίδη στη βουλή για τους “Δείκτες Ντε Κουεγιάρ” το 1984: “Εμείς το είχαμε προσέξει, έστω και σαν ακτίδα φωτός (όχι όπως εκείνη του πρωθυπουργού Ανδρέα Παναδρέου), ότι εκεί κοντά σας βρίσκονται εν εξελίξει ορισμένες αλλαγές και μεταβολές που θα ήσαν ελπιδοφόρες για το πολιτικό πρόβλημα της νήσου. Βλέπετε είναι ζήτημα θάρρους.

Κι αν στους ολυμπιακούς αγώνες έδιναν μετάλλια για θάρρος οπωσδήποτε το ΑΚΕΛ θα κέρδιζε το χρυσό και ο Δημοκρατικός Συναγερμός το αργυρό. Στις ηγεσίες των κομμάτων αυτών ένα ισότιμο εύγε από μας… Η αξίωση του ΑΚΕΛ να συγκληθεί εκτάκτως η βουλή των αντιπροσώπων για να συζητήσει τα σημεία εργασίας του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί θρίαμβο της υπευθυνότητας, της λογικής, του γνήσιου πατριωτισμού…

Φαντάζομαι ότι και ο γ.γ. των Η.Ε θα αναμένει με ενδιαφέρον και ανυπομονησία την τελευταία έκβαση της επιχείρησης ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ, την οποία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε σαν τρίτη ειρηνευτική επιχείρηση. Όμως για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, όχι τουρκική, φυσικά”.
Αύγουστος 1984.

(σημ. Τρίτη ειρηνευτική επιχείρηση = Αττίλας Γ)

Leave a comment