Επιστολή προς καλλιτέχνες

Προς τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στη συναυλία που πραγματοποιεί η «Κίνηση Πολιτών» στην Κύπρο στις 24/10.

Όπως μάλλον θα σας έχουν πληροφορήσει η συναυλία πραγματοποιείται για την «Ενότητα και τη Δημοκρατία». Η πραγματικότητα βέβαια, μπορούμε να σας πληροφορήσουμε πως είναι πιο περίπλοκη, αφού η εν λόγω συναυλία, κάθε άλλο παρά για «Ενότητα και Δημοκρατία», πραγματοποιείται.

Αγαπητοί καλλιτέχνες, τα γεγονότα είναι πρόσφατα και μάλλον θα θυμάστε πως στις 11 Ιουλίου, ο Κυπριακός ελληνισμός, έρμαιο των λανθασμένων πολιτικών χειρισμών της κυβέρνησης, των μικροκομματικών συμφερόντων αλλά και της αναξιοκρατίας, κατάφερε να φτάσει στο πιο ακραίο σενάριο που θα μπορούσε να γραφτεί ως συνέχεια στην διακυβέρνηση Χριστόφια. Δεκατρείς νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός της ανευθυνότητας και της ανικανότητας της Κυβέρνησης. Ακόμη οι οδυνηροί συμβιβασμοί στο εθνικό θέμα, η γενικότερη κατρακύλα της οικονομίας του νησιού αλλά και το κομματικό κλίμα που καλλιεργείται στην κυπριακή κοινωνία είναι εξάλλου αξιοκατάκριτα.
Ως υγιείς πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας, διαφωνούμε με τον τίτλο και το ύφος της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Για μια ακόμη φορά ο αξιότιμος Πρόεδρος, αποδεικνύεται ψεύτης, αφού κάθε άλλο παρά για ενότητα και δημοκρατία πράττει. Τον τελευταίο καιρό η προσπάθεια του να θέσει σε λειτουργία τον εκπληκτικό κομματικό του μηχανισμό και να συσπειρώσει τους αμετανόητους ψηφοφόρους του με ανιστόρητες δηλώσεις και ενέργειες που ενισχύουν τον φανατισμό και την διχόνοια, γίνεται εύκολα αντιληπή. Επίσης, δεν μπορεί να αναφέρεται σε δημοκρατία αυτός που αποποιείται της ευθύνης των γεγονότων στο Μαρί όταν το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής που ο ίδιος όρισε, τον θέτει ως κύριο υπεύθυνο. Άλλες ενδείξεις της «δημοκρατίας» του προέδρου είναι οι συλλήψεις αντιφρονούντων, ο ξυλοδαρμός διαμαρτυρόμενων και η εσκεμμένη αλλοίωση γεγονότων μέσω των κομματικών ΜΜΕ.
Με το να λάβετε μέρος σε αυτήν τη συναυλία, μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το ήθος και την ευαισθησία σας ως καλλιτέχνες και ως άνθρωποι του πνευματικού κόσμου. Επίσης, αναρωτιόμαστε εάν γνωρίζετε τι συμβαίνει στην Κύπρο και ποιοι οι πραγματικοί λόγοι που πραγματοποιείται η εν λόγω συναυλία καθώς και εάν τα οικονομικά συμφέροντα είναι τόσο ισχυρά ούτως ώστε να αλλοιώσουν το κοινωνικό έργο που υπηρετεί η τέχνη σας καθώς και την προσωπικότητά σας.

Δε σας το ζητάμε. Απαιτούμε να μην παρευρεθείτε στην εν λόγω εκδήλωση αφού υπονομεύει την αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού αλλά και την δική σας ευαισθησία ως καλλιτέχνες. Επιπρόσθετα, μια τέτοια εκδήλωση είναι ακόμη ένα λιθαράκι στον διχασμό της κυπριακής κοινωνίας που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση. Μην παίξετε και εσείς το παιχνίδι τους. Μόνοι τους έμειναν να ρίχνουν τα ζάρια.

Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΕΠΑΛξης

Leave a comment