“Μαρί – Εθνική Φρουρά και Αγανακτισμένοι”

Η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη διοργανώνει Πολιτική Εκδήλωση με θέμα: “Μαρί – Εθνική Φρουρά και Αγανακτισμένοι”. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου (Πέμπτη), 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Κεντρικά Κτήρια, Καλλιπόλεως).

Ομιλητές:

-Ανδρέας Αγγελίδης – Νομικός

-Κώστας Δράκος – Πρόεδρος Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού

-Λάμπρος Καούλλας – Εγκληματολόγος

Συντονίζει: Μικαέλλα Λοΐζου – Δημοσιογράφος

Οι τελευταίες εξελίξεις μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία δεκατριών αδελφών μας, δεν μπορούσαν να μας αφήσουν αμέτοχους. Θεωρούμε ότι πρέπει ο λαός να είναι όσο το δυνατόν πιο ενήμερος για τις εξελίξεις, κυρίως για το θέμα της έκρηξης για το οποίο ακούγονται πολλά, ειδικά αναφορικά με τις ευθύνες.

Παράλληλα, σταδιακή υποβάθμιση της Εθνικής Φρουράς είναι θέμα που “καίει” την κυπριακή κοινωνία και θα έπρεπε να συζητείται προ πολλού.

Τέλος, “τέκνο” της φονικής έκρηξης ήταν το νέο κίνημα που δημιουργήθηκε στην Κύπρο. “Κίνημα των αγανακτισμένων” ή “κίνημα των αφυπνισμένων” όπως αρέσκονται άλλοι να αυτο-προσδιορίζονται. Το κίνημα πήρε μεγάλες διαστάσεις και είναι πολύ πιο βαθύ από τις πορείες των 20.000 (!) που ζήσαμε. Το κίνημα και η νοοτροπία του έχει περάσει πλέον στην καθημερινότητα του Κύπριου.

Leave a comment