Η Δημοκρατία του σήμερα



Δεν κάνουν πίσω οι αγανακτισμένοι. Ανήμερα του δεκαπενταύγουστου αποφάσισαν να μεταβούν με αυτοκινητοπομπή στην εξοχική κατοικία του προέδρου της Δημοκρατίας στο χωριό Κελλάκι. Όμως, η αστυνομία τους περίμενε περίπου δύο χιλιόμετρα πριν την κατοικία του προέδρου. Απέκοψε το δρόμο και δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν. Τότε επικράτησε ένταση μεταξύ της αστυνομίας και των αγανακτισμένων οι οποίοι ήθελαν να φτάσουν μέχρι την εξοχική κατοικία του προέδρου Χριστόφια κι εκεί να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, για τα όσα έγιναν στο Μαρί.

Όταν οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν τη διέλευση οι αγανακτισμένοι έδειξαν τις ταυτότητές τους αλλά και πάλι η αστυνομία κράτησε κλειστό το δρόμο. Το παράδοξο της υπόθεσης ήταν ότι, απέναντι βρίσκονταν υποστηρικτές του Προέδρου Χριστόφια οι οποίοι αποδοκίμασαν τους αγανακτισμένους. Ποιος άραγε τους κάλεσε τους υποστηρικτές του προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίοι κρατούσαν σημαίες του ΑΚΕΛ, να βρεθούν εκείνη την ώρα στην αυτοκινητοπομπή των αγανακτισμένων και να τους αποδοκιμάσουν; Οι αγανακτισμένοι, πάντως, δεν κάνουν πίσω και συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους. Ζητούν επίμονα την παραίτηση Χριστόφια, διότι τον θεωρούν τον κύριο αίτιο της τραγωδίας στο Μαρί.

Στο μεταξύ, σήμερα οι πεζοπόροι, που βρίσκονται στο Παραλίμνι θα τιμήσουν την μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της ΗΛΙΟΣ. Θα συνεχίσουν την πεζοπορία σε Δερύνεια – Φρέναρος – Αυγόρου – Ξυλοτύμπου  και θα διανυχτερεύσουν στην Αραδίππου. Αύριο βράδυ θα καταλήξουν έξω από το Προεδρικό και θα επιδιώξουν να δουν τον Πρόεδρο Χριστόφια.

πηγή

Leave a comment