Το κίνημα είναι του λαού – Κάτω τα χέρια σας!

Είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε στην έκδοση του εν λόγω δελτίου για να ξεκαθαρίσουμε κάποια δεδομένα που δημιουργήθηκαν, κυρίως όμως για να προστατεύσουμε το αυθόρμητο παλλαϊκό κίνημα που δημιουργήθηκε μετά την τραγωδία της 11ης Ιουλίου στο Μαρί και τη δολοφονία των δεκατριών αδελφών μας.

Μετά την τραγωδία αυτή είδαμε για πρώτη φορά (ίσως από την δεκαετία του 1950) τόσο μαζική κινητοποίηση των Κυπρίων και εμείς οι νέοι ζήσαμε το απίστευτο, για την εποχή μας, φαινόμενο της καθόδου στους δρόμους 20.000 Κυπρίων! Φαίνεται όμως ότι κάποιοι προσπαθούν για προσωπικά τους συμφέροντα να εκμεταλλευτούν την κινητοποίηση αυτή και να κερδίσουν έρεισμα.

Στις προσπάθειές τους αυτές ανέμειξαν και το όνομα της Ανεξάρτητης Φοιτητικής Έπαλξης, η οποία δήθεν είναι μέλος συντονιστικής επιτροπής των εκδηλώσεων  έξω από το προεδρικό. Δεν πρόκειται να ονοματίσουμε το άτομο που προκαλεί την αναστάτωση απλώς και μόνο διότι δεν αξίζει να του δώσουμε υπόσταση. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε όμως: Συλλογικά ως Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη αλλά και ατομικά ως απλοί πολίτες, δεν ανήκουμε σε καμιά συντονιστική επιτροπή! Είναι αλήθεια ότι προτάθηκε σε διάφορα μέλη της Α.Φ.Επαλξης να λάβουν μέρος σε συντονιστικές προσπάθειες αλλά τα μέλη μας αρνήθηκαν για τον εξής απλό λόγο: Θεωρούμε ότι το κίνημα ανήκει στον λαό και σε κανέναν άλλον! Αρνηθήκαμε τις προσκλήσεις αυτές διότι θεωρούμε πως ο λαός, οι τόσες χιλιάδες λαού που κατέκλυσαν το Προεδρικό για τόσες μέρες, δεν νομιμοποίησαν καμιά συντονιστική επιτροπή και κανέναν για να τους αντιπροσωπεύει! Εμείς λοιπόν σεβόμενοι τον λαό και κατανοώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν καπελωθεί το κίνημα κάναμε πίσω και είμαστε κάθε βράδυ παρόντες σαν απλοί πολίτες.

Την ίδια ώρα καταγγέλλουμε την πρόθεση κάποιων (των ιδίων που προκάλεσαν την αναστάτωση αυτή) να οικειοποιηθούν το μαζικό αυτό κίνημα για δικά τους συμφέροντα και τις προσπάθειές τους για σύσταση κόμματος το οποίο θα γεννηθεί μέσα από τις κινητοποιήσεις του λαού. Η αρχομανία τους δεν έχει όρια. Τους βλέπουμε κάθε βράδυ να γαντζώνονται από το μικρόφωνο με λύσσα (κάποιος ειδικός ας μας εξηγήσει το σύνδρομο του Κύπριου με το μικρόφωνο) και όχι μόνο αυτό, αλλά παίρνοντας το μικρόφωνο δεν αρκούνται στο να τιμήσουν τη μνήμη των δεκατριών ηρώων μας ή να ενθαρρύνουν τον λαό στο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του μέχρι την τελική δικαίωση, αλλά βρίσκουν την ευκαιρία να εξαπολύσουν μύδρους και κατηγορίες που αφορούν προσωπικά τους θέματα και φιλοδοξίες. Σεβαστείτε τους νεκρούς μας. Η εκδήλωση γίνεται για τη δική τους δικαίωση και όχι για να ικανοποιήσετε τις φιλοδοξίες ή να πολεμήσετε τα σύνδρομά σας! Οι προσωπικές σας διαφορές δεν μας αφορούν και, κυρίως, δεν αφορούν τους ήρωές μας!

Τονίζουμε ξανά ότι η Α.Φ.Επαλξη δεν έχει σχέση με κανένα άλλο κίνημα ή καμιά συντονιστική επιτροπή και δεν έχει, ούτε ενδιαφέρεται να, καπελώσει το λαϊκό κίνημα. Αντιθέτως, όποιος προσπαθήσει να το κάνει, θα μας βρει μπροστά του, όπως θα βρει και τη μάζα του λαού ο οποίος δεν θ’ ανεχτεί κανέναν να διαλύσει το κίνημά του και να εξυπηρετήσει έτσι το υπάρχον σύστημα το οποίο τρίζει και θα τρίζει μέχρι την τελική του πτώση, αφού φάνηκε ότι επιτέλους ο λαός μας ξύπνησε και δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε άλλο πέραν της ολοκληρωτικής κάθαρσης.

Leave a comment