Η συγκάληψη των δολοφόνων από τους συγκυβερνώντες…


Την περασμένη Πέμπτη 21 Ιουλίου διεξήχθη συνεδρία της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου μετά από πολλές μέρες.
Η συνεδρία επικεντρώθηκε κυρίως σε δελτία τύπου για τις μαύρες μέρες που πέρασε η Κύπρος, τόσο για τον μαύρο Ιούλη του ’74 όσο και για τις 11 Ιουλίου αυτού του έτους στο Μαρί.
Κατά τη διάρκεια το συζητήσεων για τα γεγονότα στο Μαρί και την καταστροφική ανατίναξη της Ναυτικής Βάσης “Ευάγγελος Φλωράκης” και του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στον Βασιλικό, η Αναγέννηση (φοιτητική παράταξη του ΔΗ.ΚΟ), εκπλήσσοντάς μας, αναλώθηκε στο να κατηγορεί τις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων σε Προεδρικό και Πλατεία Ελευθερίας.
Εμείς είχαμε και έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τις αυθόρμητες ειρηνικές διαδηλώσεις. Τη δημοκρατία κάποιοι την αντιλαμβάνονται σύμφωνα με τα κομματικά τους συμφέροντα. (Μας το έδειξε το ΔΗΚΟ τη δημοκρατία του άλλωστε μετά τις βουλευτικές εκλογές.) Όμως στην πραγματικότητα είναι κάτι μεγαλύτερο. Δεν μπορείτε να μηδενίζετε και να χλευάζετε το γεγονός ότι ο Έλληνας ξυπνά και διεκδικεί τα αυτονόητα. Η ανευθυνότητα ανθρώπων που έπρεπε να είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πολιτών οδήγησε στην 3η μεγαλύτερη έκρηξη στην ιστορία. Η ανευθυνότητά τους οδήγησε στον θάνατο 13 αδελφών μας, ταγμένων στο καθήκον για τη δική μας ασφάλεια. Οδήγησε ακόμα στην καταστροφή του κέντρου που παρείχε το 60% της ενέργειας της Κύπρου, μ’ αποτέλεσμα να καταφύγουμε στον Αττίλα για να μας τροφοδοτήσει με ενέργεια, υπογράφοντας κάτω από το έμβλημα της “ΤΔΒΚ” και πληρώνοντας σε τουκρική λίρα! Η αντίδραση του λαού ήταν αναμενόμενη και πλήρως δικαιολογημένη.
Το τραγικότερο βέβαια είναι να τοποθετούμαστε χωρίς να γνωρίζουμε και να έχουμε προσωπική εμπειρία όπως και έγινε από τον εκπρόσωπο της Αναγέννησης ο οποίος υπέπεσε και σε αρκετά λάθη λόγω της άγνοιάς του. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα προσπάθησε να συγκαλύψει την ανεύθυνη κυβέρνηση Χριστόφια, της οποίας μετέχει το κόμμα του, ώστε να γίνεται η εξής αναφορά “καλώς ή κακώς ρίχθηκαν τα δακρυγόνα”.  Στην προσπάθειά του αυτή δεν δίστασε μάλιστα να ανακαλύψει και τρομοκράτες που μετέφεραν μολότοφ στο προεδρικό αν και ήταν γνωστό πως οι μολότοφ ανακαλύφθηκαν στο διοικητήριο της Λεμεσού. Άγνοια ή σκοπιμότητες; Καταδικαστέα και τα δύο!
Η ανασφάλεια, ο θάνατος 13 συνανθρώπων μας, η οικονομική καταστροφή, ο ηθικός ξεπεσμός αλλά και ο εθνικός εξευτελισμός μετά από αυτά τα γεγονότα είναι αρκετά για να ξεσηκώσουν το κόσμο. Ο δήθεν ορθός πολιτικός λόγος που θέλετε να αναπτύσσετε θρυμματίζεται στον πόνο και στην αγανάκτηση του λαού.
Κύριοι της Αναγέννησης και κατ’ επέκτασιν του ΔΗΚΟ, όσο παραμένετε στην κυβέρνηση είσαστε συνένοχοι και συνεργοί. Δεν ξεχνούμε πως όταν ο λαός διαδήλωνε έξω από το προεδρικό, ο μόνος αρχηγός κόμματος που απεφάσισε να παρευρεθεί στην εκδήλωση εντός προεδρικού που στην πραγματικότητα μετατράπηκε σε εκδήλωση προσωπολατρίας του Χριστόφια, ήταν ο Μάριος Καρογιάν

Leave a comment