Συνδιάσκεψη Φ.Ε.ΠΑΝ 2011

Την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι 3-5 Ιουνίου, διοργανώθηκε, όπως διοργανώνεται κάθε Καλοκαίρι, το διήμερο συνδιάσκεψης της Φοιτητικής Ένωσης του πανεπιστημίου Κύπρου.

Στην συνδιάσκεψη αρχικά διεξάχθηκε συνεδρία φοιτητικών για διαδικαστικούς σκοπούς ενώ την επόμενη μέρα οργανώθηκαν οι επιτροπές των φοιτητικών, διεθνών, οικονομικών, κανόνων και εκδηλώσεων για να εξετάσουν διάφορα θέματα. Οι επιτροπές δημιουργούνται με σκοπό να απομονώνονται τα κοινά θέματα, στα οποία υπάρχει ομοφωνία, για προχωρούν οι διαδικασίες πιο γρήγορα. Θετικό υπήρξε το γεγονός πως αρκετά θέματα με συναίνεση όλων των παρατάξεων, πέρασαν ομόφωνα. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς είναι σημαντικό, τουλάχιστον στα φοιτητικά θέματα, να υπάρχει σύγκλιση έτσι ώστε να έχουμε μια πιο δυνατή και διεκδικητική Φ.Ε.ΠΑΝ.

Αρνητικό όμως ήταν το γεγονός ότι η συνδιάσκεψη δεν υπήρξε και τόσο αποδοτική καθώς πολλά θέματα της ολομέλειας (δηλαδή που πήγαν για ψήφιση καθώς δεν υπήρχε σύγκλιση) δεν συζητήθηκαν αλλά προωθήθηκαν ως απορρέοντα στην επόμενη συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου. Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα ακόλουθα: χώροι στάθμευσης, ECTS Label, Συνθήκη της Μπολόνια, Καλοκαιρινό εξάμηνο, διαγραφές, περιβαλλοντική συνείδηση, καφετέρια κεντρικά, φοιτητικό πακέτο, ελεύθερη χρήση αιθουσών, βιβλιοθήκη και ακόμη 70-80 θέματα που αφορούσαν τα φοιτητικά ζητήματα. Να σημειώσουμε δε μετά λύπης μας ότι δεν συζητήθηκε το θέμα του Κυπριακού ζητήματος το οποίο παραπέμφθηκε  για την επόμενη συνεδρία.

Ως Α.Φ.ΕΠΑΛξη δηλώνουμε ότι ήμασταν και είμαστε πάντοτε κοντά στον φοιτητή για την επίλυση και προώθηση των προβλημάτων του. Επίσης, επιδιώκουμε την περισσότερη ενασχόληση του απλού φοιτητή με την Φοιτητική Ένωση καθώς πιστεύουμε ότι Φ.Ε.ΠΑΝ χωρίς την ενασχόληση των φοιτητών είναι αποτυχημένη και ανούσια.

Τέλος, καλούμε όσους συμφοιτητές μας έχουν απορίες για τον τρόπο λειτουργίας της Φ.Ε.ΠΑΝ, για τα θέματα που κατατέθηκαν και για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες να επικοινωνήσει μαζί με τον εκπρόσωπο μας ο οποίος είναι στην διάθεση του κάθε φοιτητή ανεξαρτήτως ιδεών και απόψεων.

Leave a comment