Συνέδριο εκτοπισμένων Ελλήνων στη Λευκωσία

Η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη έδωσε το παρόν της στο συνέδριο εκτοπισμένων Ελλήνων που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια στη Λευκωσία, το Σάββατο 19/02.

Παραθέτουμε από το antistasitwra.wordpress.com:

Το παγκόσμιο συνέδριο εκτοπισμένων Ελλήνων που έγινε στη Λευκωσία το Σάββατο 19  Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» είναι πράγματι μια πολύ καλή κίνηση. Με εκπροσώπους, εκτοπισμένους Έλληνες από τον Πόντο, την Ίμβρο, την Τένεδο, την Κωνσταντινούπολη, τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και φυσικά από την κατεχόμενη Κύπρο το συνέδριο έθεσε ως στόχο να θυμηθούμε αυτά που δικαιούμαστε και να ενώσουμε τις φωνές μας για νέους αγώνες, χωρίς θρήνους κι οδυρμούς.

Φυσικά η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική. Ίσως οι οργανωτές δεν υπολόγισαν σωστά τα βαριά υπνωτικά που δίνουν καθημερινά στον κυπριακό λαό οι, κατά τα άλλα, Έλληνες ηγέτες μας. Ίσως μια καλύτερη κινητοποίηση θα επέτρεπε σε όλους μας να αισιοδοξούμε ακόμα παραπάνω. Αυτό όμως δεν αναιρεί καθόλου τη σημασία που έχει αυτό το συνέδριο.

Βεβαίως και το σημαντικότερο ήταν  ο σκοπός του συνεδρίου, που ήταν η δικαίωση των Ελλήνων και η αποκατάσταση στην πατρώα γη σύμφωνα με τις πρόνοιες των Διεθνών συνθηκών που υπέγραψε η Τουρκία και τη δεσμεύουν καθώς και, ειδικά για το κυπριακό, να αποτραπεί βεβιασμένη υπογραφή τελικής συμφωνίας και να επανατοποθετηθεί το κυπριακό στη σωστή του βάση μέσω ενός καθαρού αντικατοχικού αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου. Αν τα πιο πάνω εφαρμόζονταν από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και τίθονταν ως βάση για νέες πάλεις τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Τέτοιες πρωτοβουλίες, λοιπόν, αν μη τι άλλο, προσφέρουν στο λαό μας μια αισιοδοξία για ένα ελεύθερο μέλλον να ζήσει ως ελληνικός λαός, νησιώτης και ωραίος. Η Αδούλωτη Κερύνεια αποτελεί σήμερα ένα σωματείο αναγνωρισμένο και φυσικά ελπίζουμε να συνεχίσει αυτό τον αγώνα που διενεργεί συστηματικά και άγρυπνα. Ο λαός μας έχει την ανάγκη τέτοιων συνεδρίων  με περισσότερη δουλειά και αισιοδοξία για το «Πάλης ξεκίνημα, νέους αγώνες», του Αλέκου Παναγούλη…

Α

Leave a comment