ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ σε πλήρη συνεργασία κατά της Δημοκρατίας

Το είδαμε και αυτό στην Κύπρο του 2010. Τα δύο μεγάλα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία κατά την περιβόητη εκείνη δήλωση του Α. Κυπριανού αντιπροσωπεύουν το 77% του πληθυσμού και στηρίζουν την πολιτική Χριστόφια, τα δύο λοιπόν αυτά κόμματα αποφάσισαν ότι η συζήτηση περί της κατάπτυστης πολιτικής Ντάουνερ πρέπει να γίνει στη βουλή κεκλεισμένων των θυρών.

Η βουλή, η οποία εκπροσωπεί τον λαό, θα συζητήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα ερήμην του κυρίαρχου λαού. Η πρόταση τέθηκε επί τάπητος από τους βουλευτές του ΔΗΣΥ και στηρίχτηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ, επιβεβαιώνοντας έτσι για ακόμα μια φορά όσους επιμένουμε ότι περί Κυπριακού η πολιτική των δύο κομμάτων είναι ενιαία και ως εκ τούτου δρουν ως ένα κόμμα, σαν ΔΗΣΑΚΕΛ! Είναι ντροπή για να εξυπηρετήσουν κάποιοι τα προσωπικά ή τα κομματικά τους συμφέροντα να βλάπτουν τη Δημοκρατία. Είναι ντροπή μετά από τόσους αγώνες για ελευθερία κάποιοι να λειτουργούν ακόμα “κεκλεισμένων των θυρών” σε θέματα που αφορούν άμεσα σύσσωμη την κοινωνία.

Σαν Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας την αντιλαϊκή και παράλογη αυτή ενέργεια στην οποία προέβησαν τα δύο κόμματα προκειμένου να υπερασπιστούν τον Ντάουνερ, ο οποίος τείνει να μετατρέψει το Κυπριακό από πρόβλημα εισβολής και παράνομης κατοχικής, σε θέμα περιουσιακού, τον Ντάουνερ ο οποίος χώρισε τους Κυπρίους σε “συντηρητικούς” και “προοδευτικούς” σχετικά με τη θέση τους έναντι της ομοσπονδίας.

Leave a comment