Ποια καταδίκη;

«ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ – ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ-ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ». Το συγκεκριμένο σύνθημα δεν είναι το γενικό σύνθημα κάποιας επαναπροσεγγιστικής διαδήλωσης αλλά της αντικατοχικής εκδήλωσης της ΠΟΦΕΝ. Το πρόβλημα είναι το εξής. Στις 15 Νοεμβρίου πορευόμαστε για να διαμαρτυρηθούμε και να καταδικάσουμε την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Η ΠΟΦΕΝ έχει καταργήσει τις πορείες εδώ και χρόνια ενώ ταυτόχρονα την καταδίκη της την εκφράζει μέσα σε κλειστά στάδια ( φέτος σ’ ανοικτό! ) και με τραγούδια και πανηγύρια!

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η ΠΟΦΕΝ έχει αποδείξει περίτρανα πως δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση φοιτητικό όργανο και σώμα, αλλά κομματική λέσχη και πως με κανένα τρόπο δεν μπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες και τον αγώνα των φοιτητών.

Εμείς συνειδητά για ακόμη μια φορά έχουμε επιλέξει το δύσκολο δρόμο. Το μόνο δρόμο όμως που δίνει ουσία στον αγώνα μας. Και φέτος στις 15 Νοεμβρίου θα βρισκόμαστε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, για να κάνουμε ξεκάθαρο πως τα σύνορα μας δεν τελειώνουν εδώ. Γιατί το ψευδοκράτος σας είναι η μισή μας πατρίδα.

Leave a comment