Φοιτητικά Προβλήματα

Στις  14/10 διεξήχθηκε κινητοποίηση απο όλες τις παρατάξεις του πανεπιστημίου κύπρου πλην της ΦΠΚ Πρωτοπορίας έξω απο το κτήριο της συγκλήτου «Γ.Λεβέντη».

Ο λόγος της εν λόγω κινητοποίησης ήταν η δυσφορία μας προς τις πρυτανικές αρχές που παρά τις δεσμεύσεις της απέναντι στη Γενική Συνέλευση και το ερύτερο φοιτητικό κίνημα δεν εκπλήρωσε βασικές αρχές:

1)   Επαναληπτικές εξετάσεις: Μετά την τελευταία συνάντηση της ΦΕΠΑΝ με τις πρυτανικές αρχές όταν αναφέρθηκε το θέμα των επαναληπτικών εξετάσεων υπήρξε ξεκάθαρα αρνητική προσσέγγιση επί του θέματος. Συγκεκριμένα ο πρύτανης με «δικαιολογία» τα γεγονότα που συμβαίνουν στα ελλαδικά πανεπιστήμια αρνήθηκε για ακόμη μια φορά τη συζήτηση του θέματος χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα

2)   Εστίες: Παρά την δέσμευση για ανέγερση εστιών μέχρι το 2013 ο πρύτανης όχι απλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι έτοιμες μέχρι το δυγκεκριμένο χρονολογικό σημείο, αλλά ακόμη και το να ξεκινήσει η ανέγερση τους μέχρι το 2013. Επίσης όσο αφορά τις υπενοικιάσεις διερωτήθηκε τι είναι το συγκεκριμένο αίτημα (!)

3)   Χώροι στάθμευσης: Η πανεπιστιμιούπολη έχει ανεγερθεί εδώ και αρκετά χρόνια και είναι αδιανόητο οι πρυτανικές αρχές να μην έχουν ακόμη διευθητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Πιο συγκεκριμένα οι συνθηκές στις οποίες σταθμεύουν οι φοιτητές δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν λιγότερο από άθλιες.

Μας  λυπεί το γεγονός πως η Πρωτοπορία απείχε απο την κινητοποίηση, αφού τα συγκεκριμένα θέματα αποτελούν πάγειες διεκδικήσεις των φοιτητών. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση όλων των τάσεων όσο αφορά τις διεκδικήσεις και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να καλυτερεύσουμε τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία του πανεπιστημίου.

Leave a comment