Zήτω η Δημοκρατία

Η Δημοκρατία στην Κύπρο νοσεί. Αυτό είναι μια πικρή αλήθεια την οποία εμπεδώσαμε ιδίως τα τελευταία χρόνια, επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μικρόκοσμος της κυπριακής κοινωνίας, δεν μπορούσε να μην επηρεαστεί από την έλλειψη Δημοκρατίας που παρατηρείται στο κοινωνικό σύνολο. Θύμα της έλλειψης Δημοκρατίας, είναι και η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη.

Πέραν της καθημερινής προπαγάνδας που γίνεται εναντίον της παράταξής μας (ιδιαίτερα την περίοδο εκλογών), η κλοπή υλικού έχει καταντήσει πλέον ρουτίνα. Πρόσφατα, μέσα σε 3 μέρες, χάθηκαν δύο πανό, το τραπεζάκι και πλακάτ της παράταξής μας. Η Α.Φ.ΈΠΑΛξη δεν έχει κάποιο κόμμα «στην πλάτη της» για να την χρηματοδοτεί. Οποιαδήποτε έξοδα τ’ αναλαμβάνουν καθολικά οι φοιτητές που στελεχώνουν την παράταξη. Ως εκ τούτου δεν έχουμε την οικονομική ευχέρεια ν’ αντικαταστήσουμε εξ ολοκλήρου το κλεμμένο υλικό. Γελιούνται όμως όσοι νομίζουν ότι έτσι θα μας πλήξουν.

Η φωνή μας δεν είναι τα πανό και τα πλακάτ. Η φωνή μας είναι ο κάθε ελευθέρα σκεπτόμενος φοιτητής, ο κάθε ελεύθερος πολίτης, ο κάθε Έλληνας. Είναι φανερό ότι κάποιοι φοβούνται από την ύπαρξη της Έπαλξης. Δεν τους αφήνουμε να κάνουν εύκολα τη δουλειά του ξεπουλήματος που ανέλαβαν! Είναι αυτοί που δρουν πάντα στο σκοτάδι. Εμείς όμως θα δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Θα συνεχίσουμε στον έντιμο δρόμο που κληρονομήσαμε, πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά μας. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Γίνε συνοδοιπόρος στον αγώνα για Ελευθερία !
ΠΑΤΡΙΔΑ – ΤΙΜΗ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Leave a comment