O λαός και η ηγεσία

Δυστυχώς για κάποιους μέρα με την μέρα τα όσα λέμε και βροντοφωνάζουμε επί τόσα χρόνια, φαίνεται πως αποτελούν την άποψη της πλειοψηφίας της Κυπριακής κοινωνίας. Αφορμή για την εν λόγω ανακοίνωση αποτελεί η σημερινή δημοσίευση και σχολιασμός δημοσκόπησης που έκανε η εταιρεία Prime Market Research για λογαριασμό της εκπομπής «60 λεπτά» του «Σίγμα», στην Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Σημερινή”.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 45% του πληθυσμού απορρίπτει την Δ.Δ.Ο, μάλιστα σε επίπεδο αρχών, ποσοστό ίσο με εκείνο των ατόμων που την αποδέχονται. Αν σκεφτούμε πως η Δ.Δ.Ο αποτελεί αποδεκτή αρχή για λύση από όλα τα κόμματα τότε το εν λόγω αποτέλεσμα είναι ένα γερό χαστούκι και μια φωνή αφύπνισης προς την πολιτική ηγεσία. Ταυτόχρονα από προηγούμενες δημοσκοπήσεις είναι ξεκάθαρο ότι και το ποσοστό του 45% που αποδέχεται την Δ.Δ.Ο, δεν κάνει δεκτές αρχές και πρόνοιες όπως την εκ περιτροπής προεδρία, τη σταθμισμένη ψήφο και την παραμονή 50 000 εποίκων ( μόνο το 22% το αποδέχεται ).

Και όλα αυτά δικαιολογούν το επόμενο αποτέλεσμα. Ποσοστό 70,4% θεωρεί πως η πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία μας εδώ και 36 χρόνια δεν είναι ορθή.Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν. Ταυτόχρονα όμως έρχονται να καταρρίψουν ακόμα ένα μύθο. Το μύθο πως οι απόψεις μας και η ξεκάθαρη εναντίωση μας στην Δ.Δ.Ο είναι ακραία θέση την οποία αποδέχονται λίγα άτομα. Ήρθε ο καιρός να συνειδητοποιήσει η ηγεσία πως η εντολή από το λαό δεν συνάδει μ’ αυτά που διεκδικεί.

Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των νόμιμων κατοίκων του νησιού και την οριστική απαλλαγή της κατοχής της νήσου μας από τον τούρκικο κατοχικό στρατό. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

– To άρθρο στην εφημερίδα “Σημερινή” εδώ

Leave a comment