Δελτίο Τύπου Αντικατοχική 2010

36 χρόνια μετά την μαύρη εκείνη μέρα της βάρβαρης τούρκικης εισβολής ο ΕΦΑΕΦΠ για ακόμα μια χρονιά διοργάνωσε την καθιερωμένη συμβολική πορεία προς το οδόφραγμα κατοχής: Λήδρα πάλας.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία ελευθερίας και είχε κατάληξη στο οδόφραγμα «Λήδρα Πάλας» όπου εκεί υπήρχε εκδήλωση με συνδιοργανωτές προσφυγικά σωματεία και άλλες φοιτητικές παρατάξεις.

Κρατώντας πανό όπως «1974 Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι» και με αντικατοχικά συνθήματα υπενθυμήσαμε σε όλους, πολιτικούς και κατοχικούς, ότι οι νέοι της Κύπρου αν και 36 χρόνια μετά δεν ξέχασαν και ούτε θα ξεχάσουν την εισβολή και τα βάσανα που υπέστει ο λαός μας από την τουρκική βαρβαρότητα.

Επίσης δείξαμε για ακόμη μια φορά ότι η διαφωνία για την βάση λύσης του κυπριακού είναι μεγάλη και στείλαμε μήνυμα ότι θα πρέπει οι κυβερνώντες και λοιποί πολιτικοί να σκέφτονται διπλά όταν αποφασίζουν πιο θα είναι το μέλλον αυτού του λαού. Στόχος και σκοπός της εκδήλωσης ήταν να περάσει μήνυμα ότι ο ΕΦΑΕΦΠ και ο αντιομοσπονδιακός χώρος ζητάει κατοχύρωση των δικαιωμάτων των νόμιμων κατοίκων του νησιού και την οριστική απαλλαγή της κατοχής της νήσου μας από τον τούρκικο κατοχικό στρατό.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για την άψογη συμπεριφορά και την καλά οργανωμένη εκδήλωση και ανανεώνουμε την αντικατοχική μας διαδήλωση στις 8 Αυγούστου στο μνημόσυνο του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.
www.efaefp.net – efaefp1987@gmail.com

Leave a comment